www.car.cz
 

Roudnický tým Buggyra je na případné změny pneumatik připraven.
     19.9.2009 08:10 - tisková zpráva


Buggyra ke změnám připravena!

O velké neznámé lze před závodem v Le Mans hovořit v souvislosti s pneumatikami, které představují alfu a omegu úspěchu. Roudnický tým je však na případné změny připraven.
Oč vůbec jde? Na svém úterním zasedání se FIA mimo jiné věnovala stavu pneumatik používaných na zadních nápravách.
 
Během sezóny totiž došlo k několika explozím, které vážně ohrožovaly bezpečnost všech jezdců. V Mostě dokonce technický šéf truckové komise Fabien Calvet potvrdil, že pokud některému z truckerů "vybuchne" v průběhu závodu pneumatika, musí automaticky počítat s černou vlajkou, znamenající okamžitý konec závodu
 
 "Pokud se tak stalo tři kola před cílem, měl jezdec šanci nějak dojet a brát alespoň body do Poháru konstruktérů," vysvětluje sportovní ředitel Buggyry Jan Kalivoda, který se po příjezdu do Le Mans musel, stejně jako celý tým, vyrovnat s doposud nepotvrzenou novinkou.
 
"Po depu kolují zvěsti, že pneumatiky na zadní nápravu, na kterých jsme jezdili doposud, nejsou doporučeny. Zatím jsem neviděl žádný papír s razítkem, přesto si říkáme, že nemá cenu pokoušet osud."

Případným změnám se tak trojnásobný vítěz Poháru konstruktérů nebrání. "Prakticky od začátku sezóny neděláme nic jiného, než pracujeme na pneumatikách. Máme několik variant řešení, ani okamžité nařízení FIA, zakazující doposud používané pneumatiky nejmenovaného německého výrobce nás nemůže rozhodit," potvrdil Honza Kalivoda.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Okruhové trucky v Zolderu 2009 - neděle, foto týmu Buggyra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose