www.car.cz
 

Jan Kopecký s Fábií S2000 vyhrál další závod a zdramatizoval tak závěr šampionátu IRC
     23.9.2009 22:55 - tisková zpráva


Jan Kopecký vyhrál Rally Principe de Asturias 14.9.2009

Posádka týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký a Petr Starý zvítězila na Rally Principe de Asturias v okolí španělského města Ovieda a zdramatizovala tak závěr šampionátu IRC.
Strhující podívaná bude pokračovat za necelé dva týdny v italském San Remu, rovněž za účasti posádek továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký – Petr Starý a Juho Hänninen – Mikko Markkula.

Na Rally Principe de Asturias, která se jela rovněž jako mistrovství Španělska na asfaltu, čekalo na jezdce celkem 15 rychlostních zkoušek o celkové délce 254 km (ze sobotních devíti RZ ale byla jedna zrušena). Jan Kopecký zvítězil na dvou erzetách a se ztrátou 10,4 vteřiny zakončil první páteční etapu na skvělém třetím místě. Velkým úspěchem bylo tažení domácí naděje Alberta Hevii s privátní Fabií Super 2000, který využil znalosti místních tratí a díky dvěma vyhraným erzetám figuroval po prvním dnu na druhém místě se ztrátou 8,2 vteřiny na vedoucího Itala Bassa.

V sobotu čekalo na závodníky zbývajících šest erzet a stejně jako v pátek i teplé slunečné počasí, které ráno ještě trochu doplnila zvedající se mlha. Posádce továrního týmu Škoda Motorsport se jako jediné z čela závodu vyhnuly problémy s proraženou pneumatikou a konstantní jízdou si v neděli dojela pro druhé prvenství v řadě po krásném vítězství na srpnové rally ve Zlíně. Španělskou naději na senzační výsledek a double Fabií Super 2000 zhatil podobně jako řadě favoritů defekt Alberta Hevii v předposlední etapě, což znamenalo v konečném účtování šesté místo pro domácího pilota.

Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport, komentuje další skvělý výsledek Fabie Super 2000: „Jsem rád, že jsme mohli rozšířit náš program o start ve Španělsku. Děkuji Honzovi, Petrovi a celému týmu za skvělý výkon a chtěl bych ocenit i Alberta Heviu. Zároveň se potvrzuje úžasná vyrovnanost celého šampionátu IRC, což zvyšuje jeho atraktivitu a sledovanost. Opět se ukázalo, že privátní týmy se mohou směle měřit s továrními, což ještě více přidává na popularitě celému rallyovému sportu v této kategorii a úspěchu zákaznického programu“.

Jan Kopecký: "Toto byla bezesporu těžká soutěž, plná nečekaných zvratů na trati, zatáčky se nedaly na prvních průjezdech dost dobře „pospojovat“. Vše bylo umocněné tím, že jsme zde startovali poprvé. Znalost trati je zkrátka velice důležitým faktorem. Osobní dík patří Albertovi Heviovi, který nás po celou dobu soutěže zásoboval cennými radami ohledně nástrah na trati. Těšíme se do San Rema, šampionát IRC slibuje skutečně napínavé drama až do konce".

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose