www.car.cz
 

SEAT León Eurocup 2009: Michal Matějovský celkově na slušné deváté příčce
     29.9.2009 16:58 - tisková zpráva


Matějovský v celkovém pořadí seriálu v TOP 10 


V neděli 20. 9. 2009 se v dopoledních hodinách, za jasného slunečného počasí, konal poslední závod seriálu SEAT León Eurocup 2009. V sobotu jezdil Michal Matějovský s poškozeným vozem, u kterého se ještě po dojetí včerejšího závodu zjistila závada na sání a také proto motor ztrácel během sobotního závodu výkon a Michal tak v sobotu skončil na 11. místě.

Do nedělního měření sil tedy startoval z 6. řady startovního roštu, ale závod pro něj bohužel rychle skončil. " Hned po startu, během prvního kola, jsem bojoval s Rusem Markinem. Jeli jsme těsně vedle sebe. A když jsem musel jít na počátku 2. kola na brzdy, tak se mi ve špinavé části stopy zablokovala přední kola. Dostal jsem se mimo trať, ohnul jsem tyč řízení a tím pro mne závod skončil.

Byl to náročný víkend a doufám, že smůla, která mne pronásleduje od poloviny sezóny, tímto posledním závodem skončila," řekl po závodech v Imole Michal Matějovský, který se přes smolný závěr sezóny posunul oproti minulému ročníku mezi desítku nejlepších.

V letošním ročníku seriálu závodů SEAT León Eurocup celkově startovaly téměř tři desítky jezdců. 23 z nich v seriálu dokázalo bodovat a Michal Matějovský, který získal 27 bodů, obsadil 9. příčku celkového hodnocení jednotlivců.

 

PR
ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Imola 2009 a pohled do zákulisí WTCC objektivem Pavla Jelíinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose