www.car.cz
 

Naši Adam Lacko a Petr Charouz s lamby na Paul Ricard těsně pod stupni
     3.10.2009 22:44 - tisková zpráva


Lamborghini Super Trofeo – Adam Lacko a Petr Charouz těsně pod stupni vítězů

V rámci závodního víkendu FIA GT se na francouzském okruhu Paul Ricard ve dvou závodech značkového poháru Lamborghini Blancpain Super Trofeo představila čtveřice jezdců českého týmu Lamborghini Racing Eastern Europe ve složení Jarek Janiš – Achim Winter a Adam Lacko – Petr Charouz.

Sobotní program posledního podniku premiérového ročníku Lamborghini Blancpain Super Trofeo tvořily dva čtyřicetiminutové závody. Zatímco dvojici jezdců Adam Lacko a Petr Charouz se v nich dařilo a v nedělním závodě by rádi zaútočili na stupně vítězů, Jarek Janiš a Achim Winter nezajeli podle svých představ ani v jednom z obou závodů. Na vině byly jednak problémy s pneumatikami, ale svou roli sehrála i chyba z nezkušenosti Achima Wintera. Jarka Janiše dnešní nevydařené závody mrzí o to více, že do posledního podniku značkového poháru Lamborghini Blancpain Super Trofeo startoval se stále žijící šancí na celkový triumf.

Adam Lacko a Petr Charouz dosáhli v prvním závodě šestého času a ve druhém skončili těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Jarek Janiš a Achim Winter dokončili první závod na jedenácté pozici, ve druhém proťali cílovou fotobuňku v osmém čase.

Jarek Janiš: “Kvalifikace se nám vůbec nepodařila, protože jsme měli problémy s pneumatikami. Startovali jsme proto až z desátého místa. Závod rozjížděl můj týmový kolega Achim Winter, který však chyboval a po chybě zůstal stát na trati. To nás stálo celkem asi minutu a skončili jsme jedenáctí. Druhý závod jsem startoval já a z jedenáctého místa jsem se probojoval až na páté. Po předání vozu se však můj týmový kolega propadl na osmou příčku. Ale jsou to závody a tohle se prostě stává. V neděli nás čeká třetí závod a já doufám, že se nám bude dařit lépe.”

Adam Lacko: “Kvalifikace, v níž jsem zajel čtvrtý čas, se nám povedla a my startovali ze čtvrtého místa. Závod rozjížděl můj týmový kolega Petr Charouz a vůz mi předával na desátém místě, mně se pak podařilo vytáhnout se na šestou příčku. Do druhého závodu startoval znovu Petr, tentokrát ze šestého místa. Sice se pořadím znovu propadl, ale já jsem se pak dostal na čtvrtou příčku – výš už to opravdu nešlo. Ale Petra moc chválím. Na okruhu Paul Ricard nikdy nestartoval, a chyběly mu proto zkušenosti, ale rychle se učil a postupně zrychloval. Když bude stejně zrychlovat i zítra, mohli bychom i díky startu ze čtvrté pozice pomýšlet na stupně vítězů.”

Petr Charouz: “Okruh Paul Ricard, na kterém startuji úplně poprvé, se mi moc líbí. Je rychlý a únikové zóny jsou tu z asfaltu, ne ze štěrku, takže ani nezkušení jezdci se tu nemusí bát a mohou více riskovat. To ale neznamená, že bych únikových zón využíval – naštěstí to nebylo třeba! Na náš vůz Lamborghini Gallardo LP560-4 jsem si postupně zvykal a jsem rád, že se mi dařilo zrychlovat. Zítra bych chtěl být ještě tak o dvě sekundy rychlejší.”

Poslední – třetí – závod závěrečného podniku Lamborghini Blancpain Super Trofeo startuje na francouzském okruhu Paul Ricard v neděli 4. října v 11:30 hodin.

 

KALENDÁŘ LAMBORGHINI BLANCPAIN SUPER TROFEO 2009:
 15-16/05    Adria (FIA GT)
 26-28/06    Norisring (DTM)
 23-25/07    Spa (FIA GT)
 15-16/08    Silverstone (BTCC)
 18-20/09    Barcelona (DTM)
 02-04/10    Paul Ricard (FIA GT)

 
UŽITEČNÉ ODKAZY

 Oficiální stránky společnosti Reiter Engineering    reiter-engineering.com
 Oficiální stránky Lamborghini Super Trofeo  lamborghini.com
 Oficiální stránky Jarka Janiše  jarek-janis.cz
 Oficiální stránky Adama Lacka  adam-lacko.cz
 Oficiální stránky Charouz Racing System  racing.charouz.cz
 Oficiální stránky BPA sport marketing a.s.  bpa.cz

PR

BPA


 
 
Fotogalerie:   Truckový Most 2009 a další závody objektivem Mirka Grusy

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose