www.car.cz
 

David Vršecký ve finále v Jaramě je pouhý bod od obhajoby titulu !
     3.10.2009 22:57 - tisková zpráva


Vršecký bod od titulu!
David Vršecký se stal ve španělské Jaramě vítězem úvodního pohárového závodu. A protože jediný soupeř v boji o titul Antonio Albacete závod nedokončil, vede roudnický trucker o třicet bodů! K obhajobě titulu tak stačí Davidovi jediný bod!

Přitom ještě včera se musela Buggyra vypořádat s rozhodnutím traťových stewardů, kteří den před začátkem závodního víkendu zakázali použití pneumatik Rigdon na zadních nápravách. "Bezpečnost jezdců je nade vše. Škoda jen, že jsme se to nedozvěděli o několik dní dříve," komentoval David rozhodnutí činovníků FIA. Tito své poněkud neobvyklé rozhodnutí odůvodnili snahou o zachování maximální bezpečnosti jezdců. Vzhledem ke klimatickým podmínkám představovaly pneumatiky Rigdon podle jejich názoru bezpečnostní riziko.

"Jsem tady od toho, abych jezdil, nikoli komentoval rozhodnutí FIA. Snad jen tolik, že v Jaramě je pořád stejně horko."

I přes tento hendikep vyšel Buggyrám skvěle měřený trénink. Poprvé od sobotního závodu na Nürburgringu vyhrál Bosiger, zatímco Vršecký skončil druhý. "Toužil jsem po pole position, ale Markus zajel skvěle. Hlavně, že Antonio dojel za mnou třetí," řekl David v reakci na první dílčí, leč mimořádně důležité vítězství.

Do pohárového závodu odstartoval David bezchybně, bez sebemenšího kontaktu projel úvodní zatáčku a jel vstříc svému vůbec prvnímu vítězství v Jaramě. "Jel jsem na hraně. Jenom jsem se divil, že na druhém místě jede Jochen. Management podle všeho usoudil, že bych se měl věnovat vlastnímu výkonu a příliš se nerozptylovat. O tom, že Markus a Antoniem jsou mimo hru, jsem dozvěděl až poté, co jsem začal někdy v pátém kole předjíždět jezdce jedoucí o kolo zpět."

Vzápětí po dojezdu začali stewardi řešit kolizi Albaceteho s Bösigerem. O přístupu pořadatelů k fair play hovoří skutečnost, že zatímco poškozený vůz španělského jezdce byl vzápětí odtažen do depa, zničený vůz Bösigera zůstává dlouho po dojezdu v parc ferme!

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Truckový Most 2009 objektivem Mirka Grusy

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose