www.car.cz
 

Slavné zlato Charouze, Engeho a Mückeho v Le Mans Series 2009 v TV
     7.10.2009 23:58 - tisková zpráva


Vítězství Charouze, Engeho a Mückeho v Le Mans Series 2009 na SPORT 5

SPORT 5 v příštím týdnu připomene historický úspěch týmu Aston Martin Racing a česko-německé posádky Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke v Le Mans Series 2009. Přinese reportáž z celosvětového finále vzdělávací soutěže F1 ve školách, v níž letos při první účasti uspěl i český tým. A v přímém přenosu nabídne závod NASCAR Sprint Cup Series.

Do posledního podniku sezony 2009 bojovala česko-německá posádka britského týmu Aston Martin Racing Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke o vítězství v Le Mans Series. Do závěrečného podniku sezony, který se odehrál na klasickém britském okruhu Silvestone, nastupovali Charouz, Enge a Mücke s prototypem Lola Aston Martin LMP1 s bondovským startovním číslem 007 se sedmibodovým náskokem před svými pronásledovateli z týmu Pescarolo.

Zatímco se jejich rivalové trápili s technickými problémy, Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke bojovali o umístění na stupních vítězů. Po bezchybném výkonu v šestihodinovém závodě na tisíc kilometrů nakonec posádka Charouz, Enge, Mücke obsadila na Silverstonu třetí místo.

V pěti podnicích sezony Le Mans Series 2009 Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke pětkrát vystoupali na stupně vítězů a dvakrát dokonce na stupínek nejvyšší. Vyrovnané a velmi dobré výkony dovedly posádku prototypu Lola Aston Martin LMP1 se startovním číslem 007 až k prvenství v celkové klasifikaci Le Mans Series. Přesně padesát let poté, co Aston Martin vyhrál mistrovství světa sportovních vozů, tak dokázala britská značka s pomocí Jana Charouze, Tomáše Engeho a Stefana Mückeho úspěch zopakovat.

SPORT 5 tento historický úspěch týmu Aston Martin Racing a česko-německé posádky Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke připomene téměř čtyřhodinovým záznamem rozhodujícího závodu na britském Silverstonu. SPORT 5 jej vysílá ve středu 14. října od 19:00 hodin.

Skvělého úspěchu dosáhl český středoškolský tým BlueForce v mezinárodním finále projektu F1 ve školách, které letos probíhalo v Londýně. Studenti Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické v Českých Budějovicích vyhráli trofej pro Nejlepšího nováčka soutěže. Česká republika přitom měla ve finále mezinárodní vzdělávací soutěže své zástupce poprvé v desetileté historii projektu. Zatímco se právě rozbíhá druhý ročník soutěže F1 ve školách, SPORT 5 v půlhodinovém sestřihu připomene londýnské finále. Sledujte jej na SPORT 5 ve středu 14. října od 18:20 hodin.

Do svého finále se pomalu blíží americká NASCAR Sprint Cup Series. Brzy ráno v neděli 18. října (1:35 hodin SEČ) se na oválu Lowe´s Motor Speedway v Charlotte odehraje již jedenatřicátý závod ze šestatřiceti a zároveň třetí závod části Chase for the Cup. Aktuálním leaderem soutěže je s osmnáctibodovým náskokem Mark Martin. Druhé místo drží Jimmie Johnson a třetí Juan Pablo Montoya. SPORT 5 vysílá z Charlotte, kde bude závod sledovat 165.000 diváků, přímý přenos v neděli 18. října v 1:35 hodin SEČ.



BPA

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2009 na Paul Ricard- neděle, foto K.Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose