www.car.cz
 

Poslední letošní poháry v Interserii odvezl ze Salzburgu Ital Lopez.
     9.10.2009 23:41 - Vladimír Rožánek


Za krásného podzimního počasí se konaly poslední dvě jízdy letošního ročníku Interserie Sprint Challenge, který se jel na okruhu v Salzburgu. Společně s Interserií se závodilo také v Austria F3 Cupu a mistrovství střední Evropy dvoulitrových formulí. Na startu tak v Rakousku stálo plných 28 vozů, což je velmi zajímavý počet.

Vítězství v první jízdě si bezvadnou jízdou zajistil Ital Lopez s Dallarou Mercedes, který startoval v týmu Franze Woesse. Würzburgský rodák si tak pojistil své vítězství v rakouském šampionátu. Před konkurencí měl patřičný náskok a jeho jízda byla více, než spanilá. Druhý skončil Nměec Thomas Conrad na formuli Renault a třetí místo obsadil Slovák Kvašai s Dallarou F3, který také zvítězil ve středoevropském mistrovství fomulí. Na Salzbrurgringu se dobře vedlo i Christianu Zellerovi, když obsadil celkové čtvrté místo. Další místo pak obsadil navrátilec do závodů Interserie – Florian Schnitzenbaumer, kterého jsme viděli také ve voze Coloni Cosworth F1 v Mostě roku 2000.

Druhý závod pokračoval ve vítězném tažení Ital Francesco Lopez s Dallarou Mercedes F3, když porazil druhého Kvašaje a třetí dokončil závod Thomas Conrad. V Interserii pak oslavoval i Kai Boller, když před Plassnikem a Bertschem zvítězil ve formuli Renault. V Austria Renault Cupu vyhrál Slovinec Marinšek, před Finem Vanaseljou a Francouzem Gregory Striebigem. Austria F3 Cupu pak spadl do klína Lopezovi, před Christianem Zellerem a Švýcarem Toblerem.

Celkem vydařený víkend zakončil sezónu Interserie a nyní se můžeme těšit na další ročník, ve kterém uvidíme zcela jistě i společné závody Interserie a Austria F3 Cupu, na čemž se již dohodli promotéři Fred Dudichum a Franz Wöess. Třináctého listopadu se bude konat ve Sprembergu vyhlášení sezóny 2009.

Výsledky Interserie – Austria Cup Salzburgring:


  1. jízda

1.LOPEZ FRANCESCO / ITA Dallara Mercedes

2.CONRAD THOMAS / GER Tatuus Renault

3.KVASAI NIKOLAS / SVK Dallara Opel

4.ZELLER CHRISTIAN / GER Dallara Opel

5.SCHNITZENBAUMER FLORIAN / AUT Dallara Opel

6.ROIDER DANIEL / SUI Dallara Opel

7.KELLER THOMAS / GER Tatuus Renault

8.TOBLER MARCEL / SUI Dallara Opel


  1. jízda:

1.LOPEZ FRANCESCO / ITA Dallara Mercedes

2.KVASAI NIKOLAS / SVK Dallara Opel

3.CONRAD THOMAS / GER Tatuus Renault

4.ZELLER CHRISTIAN / GER Dallara Opel

5.TOBLER MARCEL / SUI Dallara Opel

6.KELLER THOMAS / GER Tatuus Renault

7.ROIDER DANIEL / SUI Dallara Opel

8.BOLLER KAI / GER Tatuus Renault


Vláďa Rožánek

Interserie 2009


 
 
Fotogalerie:   AvD Interserie Most © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose