www.car.cz
 

DTM v Dijonu 2009: Tomáš Kostka na slušném sedmnáctém místě!!
     13.10.2009 08:21 - Pavel Jelínek


KOSTKA V DIJONU V CÍLI NA SEDMNÁCTÉM MÍSTĚ Dijon - Prenois, 11.10. 2009 Francouzská premiéra DTM na trati Dijon – Prenois byla opět velice dramatická, ale jezdec stáje KOLLES Futurecom – BRT Tomáš Kostka přestál všechny problémy se ctí a do cíle dorazil na sedmnáctém místě. S dvouletým autem a nepochopitelně zvýšenou povinnou zátěží šlo podle něj o maximum možného.

Start Tomášovi vyšel dobře a podařilo se mu dostat se o pár míst dopředu. Jenže o pár kol později ho pozdržely dvě dívky v zápalu vzájemného souboje. „Susie Stoddart a Katherine Legge se tam přede mnou pusinkovaly a docela mě to zdrželo. Ani přesně nevím, co se vlastně stalo mým týmovým kolegům,“ řekl Tomáš. Christian Bakkerud i Johannes Seidlitz totiž závod shodně ukončili po deseti kolech a podle všeho šlo o situaci, kdy Bakkerud po střetu s Katherine Legge opustil v první zatáčce trať a skončil v kačírku. Když z něj vyjížděl, na stejném místě do něj po chybě narazil Johannes Seidlitz. „V dalším kole jsem jen viděl, že auta jsou tam dost roztlučená.

Je škoda, že se to stalo stájovým kolegům, ale v ten moment jsem si nemohl dovolit ztrátu soustředění. Pak přišly problémy při prvním plánovaném pit – stopu v patnáctém kole. Začala totiž hodně zlobit spojka a mechanici mě museli po zastávce roztlačit. Ztratil jsem tak půl minuty a to bylo znát. Je škoda, že se tak zhatila šance na souboj o lepší umístění, protože minimálně s Katherine Legge jsem se měřit určitě mohl. Na nových gumách jsem zas o něco zrychlil, ale obutí rychle vadlo. Při druhé zastávce ve třiatřicátém kole se opakovala časová ztráta kvůli spojce a opět jsem se propadl.

Poslední stint byl asi nejhorší, protože několika dalším jezdcům na Audi začaly praskat zadní gumy. Odnesl to například Mattias Ekström a Tom Kristensen. I mně pak inženýr signalizoval, že moje poslední vyměněné pneumatiky už byly na kritické hranici a abych tedy výrazně zpomalil, jinak se cíle nedočkám. Poslechl jsem a konec závodu už jsem jel jen na jistotu, abych ho vůbec dokončil,“ vylíčil finále francouzské bitvy Tomáš. Závěrem dodal, že závod pro něj byl rozhodně přínosný a zajímavý. „Jelo se mi hezky a líbilo se mi to. Naučil jsem se novou trať a zase o něco víc jsem se otrkal. Nevím sice, proč jsme ve Francii měli i na dvouletých autech zvýšený váhový limit, ale pravidla jsou pravidla. Na závěr sezóny za dva týdny na Hockenheimu se každopádně moc těším,“ uzavřel Tomáš.

odkazy: http://www.brt.cz/ http://www.dtm.de http://www.circuit-dijon-prenois.com/fr

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz. Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz PR


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Podzimní cenu Masarykova okruhu 2009 - foto: Milan Spurný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose