www.car.cz
 

Tomáš Kostka v tréninku na okruhu v Dijonu opět nejrychlejší mezi dvouletými auty
     10.10.2009 22:15 - tisková zpráva


TOMÁŠ KOSTKA VE FRANCII OSMNÁCTÝ PO KVALIFIKACI

Dijon - Prenois, 10.10. 2009

Tomáš Kostka na okruhu Dijon – Prenois, kde se letos jede premiérový podnik DTM, podle zvyku zajel nejlepší čas mezi dvouletými auty a do nedělního závodu odstartuje z osmnáctého místa. Volné tréninky i kvalifikaci využil především k seznamování s tratí, na které dosud nezávodil. Dijon je podle něj těžký, ale hodně zajímavý okruh a na závod se tak pilot týmu KOLLES Futurecom – BRT vyloženě těší.

Technika tentokrát v pátečním roll – outu i v sobotní dopolední volné a odpolední měřené jízdě fungovala velice dobře. Pro Tomáše bylo prvotním úkolem dobře se naučit francouzský okruh. „Je to tu hodně zajímavé, klopené zatáčky z kopce a do kopce, člověk má pocit, jakoby skoro letěl,“ pochvaloval si pilot.

Přiznal, že k dokonalému pocitu by potřeboval ještě pár desítek kol odkroužit. „Snad něco stihnu ještě v dopoledním warm – upu. Budeme ještě trochu měnit nastavení a dávat měkčí tlumiče a pružiny.

S kvalifikací jsem každopádně spokojený. Oba moji stájoví kolegové Christian Bakkerud i Johannes Seidlitz tu už testovali a přesto jsem zajel rychleji. To mě těší. Trochu nám zatrnulo, když Christian dopoledne dost ošklivě havaroval v předposlední zatáčce a hodně zdemoloval auto. Nemohl jet ani kvalifikaci a je otázka, jestli se povede dát vůz do pořádku, aby mohl jet nedělní závod, Hlavní je, že se mu nic nestalo,“ líčil Tomáš sobotní dramatické okamžiky.


Jezdce během dne také pozlobilo počasí, protože trať byla po ránu hodně dlouho vlhká a dost kluzká. Skoro dvě hodiny se tak testovalo na mokrém obutí. „Teprve později se voda ze stopy vyjezdila a nasadili jsme slicky. Klouzalo to ale dost. Jízdu na hraně jsem si moc dovolit nemohl. V kvalifikaci jsem ale na nových gumách zajel pěkný čas a zůstal jsem jen čtyři desetiny za Katherine Legge na ročním autě.

Závod bude každopádně zajímavý a dám do něj všechno. Moc se už těším, tak mi držte palce,“ vzkázal Tomáš domů do Čech.

Nedělní bitva DTM bude startovat jako obvykle ve 14,00 hodin a jezdce bude čekat celkem 52 okruhů, z nichž každý měří 3800 metrů.


odkazy:
http://www.brt.cz/  
http://www.dtm.de  
http://www.circuit-dijon-prenois.com/fr  


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz 

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2009 na Paul Ricard a sobotní kolize několika vozů, foto K.Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose