www.car.cz
 

Grand Am 2009: Engeho přibrzdily ve floridském Homesteadu problémy
     14.10.2009 12:56 - tisková zpráva


Grand-Am - Tomáše Engeho přibrzdily v Homesteadu technické problémy - (11.10.2009)

Tomáš Enge s Terrym Borchellerem a vozem BMW/Riley týmu Alegra Motorsports obsadili v závěrečném podniku Grand-Am 2009 ve floridském Homesteadu dvanáctou příčku. Česko-americkou dvojici přibrzdily v závodě na 250 mil technické problémy.

Tomáš Enge se do kolotoče Grand-Am letos vrátil už podruhé, když v lednu s týmem Alegra Motorsports absolvoval známou čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně. Floridská stáj část sezony vynechala, v Homesteadu ale jela domácí závod a toužila po kvalitním výsledku.

Po startu z deváté pozice se Terry Borcheller usadil na osmé příčce a po prvních plánovaných zastávkách v boxech se posunul dokonce na páté místo. Pak se ale na žluto-černý prototyp začala lepit smůla. Nejprve Američan obdržel penalizaci v podobě průjezdu boxy a propadl se na čtrnáctou pozici, následně se přidaly technické potíže. Společně s Tomášem Engem bojovali jako lvi, vůz dovezli až do cíle, ale na lepší než dvanácté místo se probojovat nedokázali.

Tomáš Enge: „Začal se nám uvolňovat šroubek, který drží lanko u plynového pedálu, takže nám to postupně dávalo míň a míň plynu. Když jsem do vozu sedl já, jel jsem tak na 75% plynu a závod jsem dokončoval tak na 50%.

Dokonce jsem pouštěl i vedoucí vozy třídy GT, abych se jim nepletl v boji o jejich vítězství ve třídě a v boji o titul. Závod to byl náročný, protože bylo šílené vedro, ale nakonec jsme dojeli alespoň na dvanáctém místě. Je to škoda. Rozhodně jsem chtěl ukázat víc, ale snad budu mít ještě možnost příští rok v lednu při 24h v Daytoně.“

Výsledky závodu naleznete ZDE

 

BPA

Oficiální stránky Grand-Am www.grand-am.com  
Oficiální stránky Homestead Miami Speedway www.homesteadmiamispeedway.com  
Oficiální stránky Alegra Motorsports www.alegramotorsports.com  
Oficiální stránky Tomáše Engeho www.tomas-enge.cz  
Oficiální stránky BPA sport marketing www.bpa.cz  


 
 
Fotogalerie:   Jana Charouze čekají oficiální testy GP2 !! , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose