www.car.cz
 

SCC: Bude nejrychlejší žena Hungerbühler, nebo muž Beisel?
     15.10.2009 22:46 - Vladimír Rožánek


Sezóna Sports Car Challenge se přiblížila do finiše a víkendu se rozhodne o dalším vítězi této série, ve které převážně startují sportovní prototypy. Kvůli údajné nebezpečnosti nestartují u nás v divizi 4, kde však vedle čtrnáctistovkových autíček prohánějí mnohem rychlejší speciály z DTM. Fanoušci těchto vozů pak nacházejí prototypy již více, jak dvanáct let ve sportovní sérii rakouských promotérů Sports Car Challenge, kde dokázal v nejsilnější divizi v letech minulých vybojovat třetí místo i mostecký Michal Dolák.

Celá sezóna se nese v duchu soubojů ženy Hungerbühler a muže Gerda Beisela. Nejblíže k titulu má nakročeno Švýcarka Hungerbühler, která s vozem PRC BMW nasbírala zatím 331 bodů. Ovšem její náskok před druhým Gerdem Beiselem není velký. Dělí je pouze jeden jedinný bod. Gerd Beisel se po závodních okruzích prohání s Normou Nissan a o vítěztví by určitě nerad přišel.

V celkovém hodnocení všech divizí pak má na titul nárok i zatím velmi dobře jedoucí Thorsten Rüffer s prototypem Norma Honda CN z druhé divize, určené slabším vozům s dvoulitrovými motory. Třetí místo v nejsilnější divizi již zřejmě obhájí Güllert z Německa na Radicalu SR8 V8. Druhá divize za Rüfferem skýtá možnost na druhé až třetí místo dvojici Schultis – Münch, takže závody na Hockenheimu GP mají již před víkendem velice zajímavý náboj. Tak vzhůru do boje.

Pořadí SCC před Hockenheimem:

S.Hungerbühler (CH) – PRC BMW LM1 – 331

G.Beisel (D) – Norma CN4 Nissan – 330

T.Rüffer (D) – Norma CN Honda – 324

J.Güllert (D) – Radical SR8 – 278

M.Schultis (D) – PRC Honda CN – 228

G.Münch (D) – Norma CN Honda – 210

P.Kormann (D) – PRC BMW – 175

S.Pfeiffer (D) – PRC BMW LM2 – 166

F.Geissler (CH) – PRC Honda CN – 157

A.Fiedler (D) – PRC BMW LM1 – 126

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 09



 
 
Fotogalerie:   Truckerský Most 2009 a placky objektivem Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose