www.car.cz
 

Mrazivý Epilog 2009: Hladík s Dudou udělali tečku za sezónou, hodnou mistrů
     19.10.2009 13:31 - tisková zpráva


Hladík s Dudou v Brně udělali tečku hodnou mistrů republiky

Vítěznou tečku za vítěznou sezónou udělali jezdci brněnské stáje TechFuture Vladimír Hladík a Zdeněk Duda. V posledním závodě automobilové okruhové sezóny, Epilogu na Masarykově okruhu v Brně, si ve své třídě do 2000 ccm dojeli pro vítězství ve tříhodinovce i v šestihodinovce. Potvrdili tak již v předstihu získaný titul mistrů republiky ve vytrvalostních závodech. Do klasifikace šampionátu se v Epilogu započítávalo pořadí po třech hodinách.

Je to fantastický úspěch. V Epilogu jsme chtěli potvrdit zisk titulu a hlavně, že jsme letos ve vytrvalostních závodech opravdu nejlepší. To se nám podařilo. Takže nemohu být nespokojený,“ říká první jezdec a šéf týmu TechFuture týmu Vladimír Hladík.

Závod samotný ale tak jednoduchý nebyl. Již v první části zaznamenali poruchu na svém Renaultu Clio, ale dokázali s ní vítězně dokončit tříhodinovku.

V trénincích nám to moc nejelo a ani start nebyl nic moc. Ale postupně jsme se lepšili a ze čtvrtého místa jsme šli do vedení. Ta porucha naštěstí nebyla závažná, takže jsme její opravu mohli nechat až po klasifikaci tříhodinovky. Díky naprosto skvělé práci mechaniků jsme ztratili minimum času, necelou půlminutku, a také proto jsme se pak rychle vrátili na první místo,“ popsal Hladík průběh závodu.

Spolu se Zdeňkem Dudou v celé sezóně zaváhali pouze jednou, když v jednom ze závodů v Mostě dojeli druzí.

„Pro mě to tehdy byla veliká porážka. Naštěstí jen jediná. Sezóna tedy je vynikající, máme výborné auto. Ale co bude dál, to zatím nevím. Trochu mě mrzí, že není jasné, co se vlastně v příští sezóně pojede. Pravděpodobně se chystají nějaké nové třídy, ale okruhová komise nás, šéfy stájí, k přípravě zatím nepozvala. Ale asi bychom do toho mohli a měli mluvit. Uvidíme.

V každém případě pro nás tento rok byl výjimečně úspěšný a nebude lehké tyto pozice obhájit,“ říká dvojnásobný mistr republiky Hladík.

Petr Vlach
Mluvčí stáje TechFuture

 


PR


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Podzimní cenu Masarykova okruhu 2009 - foto: Milan Spurný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose