www.car.cz
 

Rallye Monte Carlo 2004: Citroën znovu vítězí !
     tisková zpráva


Sébastien Loeb, jeho spolujezdec Daniel Elena, jejich Xsara WRC a celý tým Citroën si opět dojeli v Monaku pro vítězství. Tímto novým úspěchem, po triumfu ze začátku sezóny 2003 a skvělém výkonu z roku 2002, se tak značka s dvojitým šípem nesmazatelně vrývá do historie světové rallye


Rallye Monte Carlo 23.-25.1.2004.

Třetí etapa, která byla velmi klasická, sestávala ze dvou identických okruhů, zahrnující "Sospel-La Bollène" vedoucí přes mýtický Col du Turini a "Lantosque-Lucéram" přes Col St Roch. Vzhledem k získanému náskoku si Sébastien Loeb mohl dovolit jistou opatrnost : "Rozhodující byl výběr pneumatik pro suchý povrch. Vzhledem k tomuto výběru bylo velmi důležité bezchybně projet pět kilometrů z Col de Turini, kdy to hodně klouzalo, a také jinovatkou pokrytý povrch silnice z Col St Roch.

Většinou tyto námrazy roztály ještě před průjezdem největších favoritů, ale já jsem radši zůstal opatrný. Druhý průjezd byl již méně nebezpečný, tedy snadnější....Mám na tuto trať zvláštní vzpomínku. Před dvěmi lety mi způsobila určité zklamání. Od té doby se zatím dostavuje vždy úspěch...Tato rallye je nesmírně významná, druhé vítězství nás odstartovalo do letošní sezóny tím nejlepším způsobem, jaký jsme si mohli přát! "


Monačan, Daniel Elena, věrný spolubojovník Seba, v žertu říká: " Doma jsem neporazitelný...Teď vážně, cítím obrovskou radost, která má stejné « plus » jako ta Sebova z Německa …"

Guy Fréquelin zvláště ocenil « konstruktivní » přístup : " Sébastien měl tento závod v rukou od pátečního rána, sledoval rytmus svých rivalů a vyvaroval se jakékoliv chyby. K večeru zvýšil rychlost a dostal se do vedení. V sobotu silně útočil, měl nejlepší časy, zvláště v mlze si vedl velmi dobře a zvýšil tak svůj odstup od soupeřů. V neděli už měl svou jistotu pevně v rukou. Má dokonalý cit pro takto těžký závod. Není tedy až takovým překvapením, že již třetím rokem zde sklízí úspěch. V takovém rytmu by se mohl pokusit o překonání rekordu 4 po sobě jdoucích vítězství, což se zatím podařilo jen Tommi Mäkinenovi. A to bych mu moc přál.

Nadmíru spokojený, Claude Satinet, generální ředitel Automobiles Citroën, se raduje: " Tato rallye dokládá, co jsme předpokládali : mistrovství je velmi otevřenou soutěží, kde pravidelnost bude rozhodujícícm parametrem. Jsem velmi šťastný a hrdý na to, co Seb a celý tým tady dokázali. Vyhrát v Monte Carlu je nejlepší způsob, jak začít sezónu. Tato rally má navíc ještě určitou přidanou hodnotu, symbolickou...Vyhrát ji je pro Citroën skvělé, pro image naší značky a pro motivaci všech, kteří pro ni pracují".

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose