www.car.cz
 

WRC 2009 ve finiši: Také naši Semerád s Ceplechou odstartovali do Britské Rallye
     23.10.2009 00:04 - tisková zpráva


Semerád s Ceplechou odstartovali do Britské Rally

 

Poslední soutěž Mistrovství světa a současně poslední podnik v rámci projektu Pirelli Stars Driver mají před sebou Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou.

 

To co se na podzim loňského roku zdálo jako nepředstavitelné a vzdálené, je teď u konce. Mluvíme o projektu Pirelli Star Driver, kde v loňském roce uspěl Martin Semerád a dostal šanci odstartovat na šesti závodech Mistrovství světa s plnou podporou profesionálního týmu s vozem Mitsubishi Lancer EVO X.

 

Šest světových soutěží počínaje Portugalskou Rally uplynulo jako voda a Martina s Bohoušem čekají v následujících třech dnech poslední kilometry ve žlutém voze Pirelli Star Driver Teamu. „Rozhodně to byla dobrá zkušenost a kluky to posunulo o mnoho dopředu. Sami bychom se do tak rozsáhlého projektu pustit nemohli, a proto jsme i přes všechny obtíže rádi, že se Martin s Bohoušem mohli účastnit tak mimořádné akce, která v dějinách rally nemá obdoby,“ říkal při slavnostním ukončení úvodního ročníku Pirelli Star Driver, kterého se zúčastnil i Petter Solberg, vedoucí týmu Sherlog Racing a Martinův otec Josef Semerád.

 

Martin Semerád se spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou ve čtvrtek večer přejeli přes startovní rampu Britské Rally, která současně uzavírá i Mistrovství světa a odehraje se zde bitva o titul mistra světa. Žluté Mitsubishi Lancer Martina Semeráda dnes třikrát projelo testovací rychlostní zkoušku a posádka si vyzkoušela funkčnost vozu ještě před startem do prvních šesti rychlostních zkoušek, které účastníky Britské Rally čekají v první etapě soutěže.

 

„Kluci jedou poslední soutěž roku, kde se již loni zúčastnili seznamovacích jízd. Jejich styl rozpisu se ale za ten rok tolik změnil, že se loňské poznámky nedají použít. I tak bylo ale dobré, že věděli do čeho jdou a rozhodně jim to letos pomohlo. My s napětím očekáváme, kam týmové EVO X dojede a zda-li tentokrát technika dovolí klukům se více svézt a najet další kilometry v Mistrovství světa,“ říká s otázkou v hlase Josef Semerád.

 

Rychlostní testy první etapy Britské Rally jsou od centra soutěže z Cardiffu vzdálené více než 150 kilometrů a soutěžící tak kromě extrémně dlouhého přejezdu čeká i remote servis, kde budou moci mechanici týmu opravit jen minimum případných závad na jejich voze. Posádky tak kromě rychlosti musí zítra myslet hodně i na zacházení s vozem a jeho výdrž.

 

Nedovedu odhadnout jak bude naše auto fungovat. Na soutěž jako takovou se těším a cítím se dobře rozjetý z Německa, kde jsme závodili na Lausitz Rally. Víc budeme vědět v cíli první etapy,“ dodává Martin Semerád.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Lausitz rallye 2009 a stříbrný Martin Semerád a jeho tým objektivem Pavla Douši

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose