www.car.cz
 

155 000 diváků na vikendovem finále DTM 2009
     28.10.2009 21:06 - tisková zpráva


Hattrick Audi v DTM!

. Timo Scheider s Audi získal titul v DTM
. 155 000 diváků se stalo svědky strhujícího finále
. AUDI AG píše další kapitolu historie motoristického sportu


Sto let po svém založení se automobilka Audi znovu zapsala do historie motoristického sportu. Značka se čtyřmi kruhy se stala vůbec prvním výrobcem automobilů, jemuž se podařilo získat tři po sobě jdoucí mistrovské tituly v prestižním mezinárodním mistrovství cestovních vozů DTM. Letošní titul navazuje na triumfy v letech 2007 a 2008.

Ve strhujícím finále na Hockenheimringu před 155 000 diváky pronásledoval Timo Scheider po celých 39 kol Garyho Paffetta, jediného soupeře v boji o titul. Druhým místem se mu podařilo úspěšně obhájit titul z loňského roku. Značce Audi tím věnoval krásný dárek k jejím 100. narozeninám.

Pro Audi je to sedmý titul v mistrovství DTM a čtvrtý od roku 2004, kdy se tato značka vrátila do DTM s tovární podporou. Značka Audi slavila mistrovský titul v DTM v letech 1990 (Hans-Joachim Stuck), 1991 (Frank Biela), 2002 (Laurent Aiello), 2004 (Mattias Ekström), 2007 (Mattias Ekström) a 2008 (Timo Scheider).

"Dosud žádný výrobce automobilů nezískal v DTM tři tituly za sebou," řekl Dr. Wolfgang Ullrich, vedoucí oddělení Audi Motorsport. "Audi to dokázalo navzdory velmi silnému soupeři. Po dvou hattricích v Le Mans jsme nyní dosáhli hattricku v DTM. Tento třetí titul byl bezpochyby nejtěžší. Ale jsem si jistý, že příští rok to bude ještě náročnější. Poděkování patří všem, kdo přispěli k tomuto pozoruhodnému výkonu značky Audi. A gratuluji Timovi (Scheiderovi), který stejně jako v minulém roce dosáhl na titul skvělými výkony."

Staronový šampion DTM nemohl po svém triumfu v cíli závodu radostí ani mluvit. "Nyní jsem prožil podruhé za sebou sen, na jehož uskutečnění jsme všichni tak dlouho a tvrdě pracovali - a děkuji za to značce Audi, týmu Abt a své rodině," řekl nakonec očividně pohnutý třicetiletý jezdec se slzami v očích. "Gary Paffett byl silným soupeřem a zvítězil ve čtyřech závodech. Ale v DTM vždy nakonec vyhrává jezdec, který nasbírá nejvíc bodů..."

Scheider zvítězil v sezóně 2009 dvakrát a na stupně vítězů se dostal v šesti z deseti závodů. Dosahoval nejkonzistentnějších výsledků a na konci měl pětibodový náskok před Gary Paffettem, který závodil s vozem Mercedes-Benz. Značka Audi zvítězila ve čtyřech závodech, osmkrát startovala do závodu z prvního místa, v šesti závodech stanovila nejrychlejší čas na kolo, nasbírala o deset bodů víc než konkurence, vedla 325 kol z celkových 548 kol a obsadila 17 z 30 možných míst na stupních vítězů. Ve čtyřech závodech obsadili jezdci Audi dokonce všechna místa na stupních vítězů.

Značka Audi zakončila ziskem titulu v DTM další úspěšnou závodní sezonu, která vstoupí rovněž do análů partnerské společnosti ABT Sportsline. Tým z Allgäu dosáhl totiž také hattricku po triumfech ve Formuli ADAC Masters (Daniel Abt)a v seriálu ADAC GT Masters (Christian Abt) s novým Audi R8 LMS.

PR


 
 
Fotogalerie:   Nová pohárová Octávia pro novodobý Octávia cup 2010, foto promotéra P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose