www.car.cz
 

WTCC 2009 v Japonsku: SEAT i ve slejváku udržel vedení před BMW
     3.11.2009 13:33 - tisková zpráva


SILNÝ DÉŠŤ NA OKRUHU OKAYAMA
SEAT plní cíl a nadále vede šampionát WTCC


Za velmi nepříznivého počasí absolvovali jezdci a vozy týmu SEAT Sport o uplynulém víkendu dva závody šampionátu WTCC v japonské Okayamě. Stanovený cíl byl dosažen: SEAT i nadále vede šampionát WTCC. Poslední událost kalendáře letošního ročníku se bude konat v Macau 22. listopadu 2009. Tam se také rozhodne o titulech sezony 2009.

I přes charakter trati, který lépe vyhovoval vozům s pohonem zadních kol, dokázal v Okayamě tým SEAT Sport své vydobyté pozice během předposledního závodního víkendu uhájit. Tarquini a Muller jsou na dvou prvních místech průběžného pořadí a v posledních dvou závodech budou chtít aktuální pořadí potvrdit. Gabriele neměl v neděli štěstí, zatímco Yvan díky konzistentní a efektivní jízdě a v neposlední řady díky umístění na stupních vítězů ve druhém závodě posunul své aktuální postavení jen krok od vedení šampionátu.

Po dvou japonských závodech je Tarquini stále v čele se 115 body, Muller je druhý se 113 b. Třetím v pořadí je Augusto Farfus se 102 body. Tito tři jezdci budou soupeřit o titul v Macau. Pohár konstruktérů vede SEAT, ale náskok na BMW se zmenšil na pouhé 3 body.

Špatné deštivé počasí během závodů bylo příčinou několika kolizí, které postihly hlavně jezdce SEATu. V prvním závodě vyjel Tarquini, startující z pole-position, mimo trať a vrátil se na ni až na osmém místě. Rickard Rydell, který převzal vedení v závodě, se dostal do kontaktu s Jorgem Mullerem a musel poté zajet do boxů, aby se do závodu vrátil až po několika minutách. Andy Priaulx byl dalším vedoucím jezdcem prvního závodu, následovaný Jorgem Mullerem a Jordi Geném, který ale nakonec dojel až šestý za Yvanem Mullerem a Gabriele Tarquinim, který pokračoval v závodě s cílem připsat si maximum bodů.

K dalším kolizím došlo během druhého závodu, který provázel intenzivní déšť. Monteiro, který startoval z prvního místa, byl vytlačen z trati Jorgem Mullerem, zatímco Tarquini musel jet mimo ideální stopu, aby se vyhnul kontaktu s ostatními jezdci. Gabriele díky tomu ztratil a ocitl se až na sedmnáctém místě, ze kterého se začal probíjet pelotonem vzhůru. Nakonec dojel i díky spolupráci s Geném a Rydellem na sedmém místě.


Poslední zastavení šampionátu WTCC se odehraje na okruhu v Macau 22. listopadu 2009.


Průběžné pořadí jezdců po 22 závodech WTCC

1. Gabriele TARQUINI (SEAT León TDI) 115 b.
2. Yvan MULLER (SEAT León TDI) 113 b.
3. Augusto FARFUS (BMW 320si) 102 b.
4. Andy PRIAULX (BMW 320si) 84 b.
5. Robert HUFF (Chevrolet Cruze LT) 69 b.

Průběžné pořadí poháru konstruktérů po 20 závodech WTCC
1. SEAT 289 b.
2. BMW 286 b.
3. CHEVROLET 192 b.
4. LADA 84 b.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Průběh sezóny FIA GT 2009 / DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose