www.car.cz
 

Na novém slovenském okruhu Slovakiaring se proháněli první jezdci, včetně Nemce
     4.11.2009 17:50 - tisková zpráva


Patrik Nemec si vyzkoušel nový okruh Slovakiaring

Na nově postaveném slovenském okruhu Slovakiaring se proháněli první jezdci. Nechyběl zde účastník značkového poháru Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup Patrik Nemec. Slovenský jezdec obsadil v letošní sezóně čtvrtou pozici a jako jeden z prvních se s cupovou Octavií proháněl po nově postaveném okruhu.

„Po prvních kolech jsem měl trochu obavy z náročnosti a zapamatovatelnosti jednotlivých úseků na Slovakiaringu. Okruh ještě není zcela dostavěný, a tak tu chybí obrubníky a ukazovatele zbývajících metrů do jednotlivých zatáček. Z tohoto důvodu se nedaly určit brzdné body. Některé úseky jsou si dost podobné, alespoň mi to tak přišlo po úvodních kolech,“ popisovat Nemec první kola na novém okruhu.

„Okruh je hodně rychlý, ale najdou se zde i technické pasáže. Je tu pár míst, které se pojedou takzvaně na srdce. Tyto úseky zřejmě roztřídí jezdce od Jezdců. Osobně jsem párkrát navštívil únikové zóny, které jsou zde velké a bezpečné. Nejvíce se mi líbila úvodní část, kde se jede přes první horizont a pravá zatáčka pod plným plynem na pátý rychlostní stupeň. Následuje druhý horizont na šestý rychlostní stupeň a dobrzďování do ostré pravé. Zde jsem měl pocit, že létám vzduchem,“ řekl nadšeně slovenský jezdec.

„Okruh hodnotím velmi pozitivně. Je tu dost míst, kde se bude moci předjíždět a dost prostoru pro chyby. Také zázemí Slovakiaringu je výborné. Co bude v následující sezóně však nemohu říci. Rád bych pokračoval v poháru Škoda Octavia Cup, ale zatím nemám podrobnosti, jak to bude s těmito závody v příštím roce,“ uvedl na závěr Patrik Nemec.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 objektivem Milana Spurného - www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose