www.car.cz
 

Peugeot ve Finsku po prvním dnu na prvních dvou místech
     tisková zpráva


Tisková zpráva – 1. etapa
 
Finská rallye (6. – 8. 8. 2004)
 
Peugeot na prvních dvou místech
Jyvaskylä - 6. srpna 2004 - Na prvním a druhém místě dokončily první etapu Finské rallye vozy týmu Peugeot Sport. Marcus Grönholm zajel na deseti rychlostních zkouškách pět nejrychlejších časů a na prvním místě má náskok před svým týmovým kolegou Sebastienem Lindholmem 18 vteřin.
 
Dnešní rychlostní zkoušky byly typickým obrazem Finské rallye. Horizonty a táhlé zatáčky dokonale prověřily hranice možností jezdců i vozů. Po celých 119 kilometrů provázelo posádky horké a suché počasí. Marcus neměl dobrý start do soutěže. Stěžoval si, že se nemůže dostat do správného tempa a postrádal více důvěry ve svou 307 WRC. Menší změna nastavení v prvním servisu ho ale dostala zpět do formy, díky které se stal trojnásobným vítězem domácí soutěže.
 
Marcus Grönholm: "Během dne se to stále zlepšovalo. Samozřejmě musím se Sebastianem stále bojovat a nemohu si dovolit polevit. Pořád máme co zlepšovat. Hlavní ale je, že jsem ve vedení a bojuji o vítězství. Jsem moc rád i kvůli týmu. Naše první a druhé místo dokazuje, jak tvrdě všichni pracovali."
 
Sebastian jede s 307 WRC poprvé, ale dokonale těží ze svých nedávných testů s ní. Během celého dne neměl žádné problémy a se svým novým vozem je spokojený.
 
"Je to perfektní start do této rallye a musím říci, že nejvíce jsem překvapil sebe sama. Před startem jsem si dost věřil, ale nečekal jsem, že budu tak blízko absolutní špičce. Baví mě soupeřit s Marcusem a auto je to nejlepší, jaké jsem kdy řídil!" říká Sebastian Lindholm.
 
Harri Rovanperä musel po šesté rychlostní zkoušce ze soutěže odstoupit. Předtím ale předvedl raketový start a vyhrál všechny čtyři úvodní měřené úseky. V táhlé levotočivé zatáčce za horizontem byl ale příliš rychlý a po přemetu poškodil zadní část svého vozu. Přestože se vrátil do servisní zóny, bezpečná oprava hodně poškozeného vozu již nebyla možná.
 
"Je to hořké zklamání. Byla to moje rallye a všechno se zdálo jít tak hladce. Byla to hloupost: vyjel jsem trochu více doprava a auto šlo mimo trať. Měl jsem hodně dobrý pocit a dobře vím, čeho jsem mohl dosáhnout," komentuje smutný Harri.
Druhá etapa je nejdelší z celého podniku a je pro ní připraveno osm klasických rychlostních zkoušek. První vůz opustí uzavřené parkoviště v 5:38 ráno a poslední servis v Jyvaskylä začíná v 21:09.
 
Pořadí po první etapě Finské rallye:
1.    GRÖNHOLM, Marcus    Peugeot 307 WRC     59.08.6
2.    LINDHOLM, Sebastian    Peugeot 307 WRC     59.26.9
3.    MARTIN, Markko    Ford Focus WRC     59.37.0
4.    TUOHIN0, Janne    Ford Focus WRC     59.51.0
5.    SAINZ , Carlos    Citröen Xsara WRC     59.59.9
6.    PAASONEN, Jani    Skoda Fabia WRC    1.00.05.1
7.    LOEB, Sebastien    Citröen Xsara WRC    1.00.09.8
8.    DUVAL, François    Ford Focus WRC    1.00.10.3
9.    SOHLBERG, Kristian    Mitsubishi Lancer WRC    1.00.36.0
10.    CARLSSON, Daniel    Peugeot 206 WRC    1.01.22.6
11.    SOLBERG, Henning    Peugeot 206 WRC    1.01.31.9
 
tisk info
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose