www.car.cz
 

Sobotní motokárový Autotec cup 2004 = napínavá bitva
     Pavel Jelínek


Do Brna přijeli soutěžní jezdci Václav Pech i s navigátorem Uhlem, Jan Kopecký, Karel Trněný, Miroslav Jandík, domácí Jiří Volf, či David Komárek, vrchaře zastupoval Otakar Krámský, Milan Svoboda, Miloš Beneš a pořádající Robert Šenkýř. Ze Slovenska přijel Andrej Studenič, startující v Porsche cupu a dalšími okruhovými jezdci byli Dan Michl, Jiří Mičánek junior a talentovaný Michal Vorba, v jehož týmu uvažují i o formuli jedna.

Přijeli také zástupci jedné stopy, tedy motorkáři Jiří Mrkývka a bratři Smržovi, či freestylista Petr Kuchař. Zastoupen byl také autokros dalšími domácími Romanem Švábenským a Alešem Hrdinkou. Vyznavači závodů v terénu jsou také manželé Ivoš a Vierka Kaštanovi, kteří do jihomoravské metropole dorazili krátce po svém návratu z Dakaru. účast tedy byla velmi pestrá a našlo se i hodně prostoru pro řadu rozhovorů. At již s řadou přítomných novinářů nebo mezi závodníky, kteří se obvykle v průběhu sezóny často nepotkávají.



221, tedy nejvíce okruhů nakonec nakroužili soutěžní mistr Miroslav Jandík, dakarský maratonec Ivoš Kaštan a freestylista Petr Kuchař. Se stejným počtem kol druzí dojeli Milan Svoboda, Andrei Studenič a Roman Švábenský. I další týmy ale měly minimální ztrátu. Až předposlední dojeli soutěžáci Kopecký, Trněný a Pech a poslední pak trojice, která se nazvala týmem snů, ale neuspěla – kterou tvořili domácí Jirkové Mrkývka a Mičánek junioři a motokárista Miloš Tesař. Ve finále jednotlivců kraloval Jan Kopecký před dalším soutěžákem Jandíkem a motokáristou Tesařem.



foto k článku Karel Kupka, MotorJournal


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose