www.car.cz
 

Václav Pech dokázal v Sosnové těsně porazit i šestinásobného mistra světa Loeba !!
     9.11.2009 00:11 - tisková zpráva


Václav Pech zvítězil na „Setkání mistrů“

Jako souboj mýtického Davida s Goliášem vypadalo hlavní finále sobotního Setkání mistrů na Autodromu Sosnová u České Lípy. V kůži skromného Davida se za finančního přispění organizátorů ujal reprezentace České republiky pětinásobný domácí šampion a úřadující letošní vicemistr Václav Pech na českém voze Škoda Fabia WRC.

S gloriolou neporazitelného pak ve francouzském speciálu Citroën C4 WRC v roli šampiona šampionů vstupoval do Sosnovského ringu šestinásobný mistr světa v automobilových soutěžích a jednička továrního týmu Citroën Sebastien Loeb.

Pětatřicetiletý Francouz, který drží absolutní prvenství v počtu vyhraných světových závodů a jehož prezident Sarkozy za sportovní úspěchy a reprezentaci Francie letos ocenil udělením nejvyššího francouzského vyznamenání, měl podle všech předpokladů, očekávání svého týmu i naprosté většiny fanoušků jasně zvítězit. Vždyť doposud sklízel na podobných akcích pouze ovace za první místa, dokonce jako jediný v historii si třikrát odvezl zlatý věnec ze Závodu šampionů (Race of Champions), který se pro české Setkání mistrů stal kdysi vzorem.

Překazil mu to však třiatřicetiletý Plzeňan Václav Pech. O necelé 3 desetiny sekundy byl ve finálové jízdě rychlejší a za naprostého vytržení a jásotu Sosnovských tribun, které praskaly ve švech, získal vítězství pro sebe. I když se v tomto závodě nejelo o body, právě nejvyšší prestiž a uznání pro krále Setkání mistrů bylo tou pravou motivací pro sympatického domácího závodníka: „Právě proto, že všichni očekávali jasné Loebovo vítězství, jsem nejel pod žádným tlakem a soustředil se jen na svůj výkon.“

Václav Pech zvítězil o délku svého vozu a mohl slavit závěr velmi úspěšné sezóny: „Po projetí cílové čáry jsem na chvíli zapochyboval, zda se tohle finále neodehrálo jen v mých představách. Poté, co jsme s mým spolujezdcem Petrem Uhlem v napínavém souboji o český mistrovský titul skončili letos druzí o pouhé tři body, jsem si teď splnil krásný závodnický sen,“ dodává Václav Pech.

Příštím závodem EuroOil týmu pak bude XV. Pražský rallyesprint, kde se Václav Pech se stejným vozem Škoda Fabia WRC definitivně rozloučí s letošní rallyeovou sezónou.


Vojtěch Štajf
media servis Václava Pecha

PR


 
 
Fotogalerie:   Global Assistance Setkání mistrů 2009 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose