www.car.cz
 

Marcus je ve Finsku blízko prvnímu vítězství
     tisková zpráva


Tisková zpráva – 2. etapa
 
 
Finská rallye (6. – 8. 8. 2004)
 

Marcus je blízko prvnímu vítězství

Jyvaskylä - 7. srpna 2004 - Jednička týmu Peugeot, Marcus Grönholm, se vydá do poslední etapy Finské rallye s náskokem pětatřiceti sekund na druhého Markko Märtina. Fin je pouhých pětadevadesát kilometrů od prvního vítězství pro 307 WRC. Marcus je ve vedení své domácí soutěže již od šesté rychlostní zkoušky. Dnes si na své konto připsal další čtyři nejrychlejší časy.

Dnešní druhá etapa byla nejdelší v celé soutěži. Na programu bylo osm rychlostních zkoušek, které zahrnovaly i dva průjezdy legendárním testem Ouninpohja, známým pro úžasné horizonty. V průběhu celého dne panovalo teplé počasí.

Marcus začal dnešní den ve formě a v průběhu prvního kola rychlostních zkoušek neměl s 307 WRC vůbec žádné problémy. V odpoledních rychlostních zkouškách se ale objevil problém s převodovkou. Ve velké části prostředního kola rychlostních testů se tak musel obejít bez čtvrtého rychlostního stupně. Navzdory tomu, že jeho vůz dosahoval maximální rychlosti pouhých 160 km/hod., udržel Marcus své soupeře i na rychlých finských tratích za sebou. Převodovka byla v servisu vyměněna a Marcus tak mohl ve zbývajících úsecích bránit své postavení na špičce celkového pořadí.

Trojnásobný vítěz Finské rallye k dnešnímu dni poznamenal: “Dnešní den nebyl rozhodně lehký. Jsem ale ve vedení a tak jsem potěšen. Odstartovali jsme s pocitem, že je všechno v pořádku, ale stále ještě ne úplně perfektní. Pak jsme měli problémy s převodovkou a přepadly nás obavy. Nakonec jsme tím ztratili méně času, než jsme očekávali. Poslední rychlostní zkoušky už proběhly bez problémů, ale nemohl jsem si odpočinout ani na minutu. Musíme jet naplno až do úplného konce soutěže.“

Sebastian Lindholm ve Finsku za volantem 307 WRC debutuje. Po včerejším vynikajícím výkonu odstartoval do dnešní etapy na skvělém druhém místě. Marcuse měl na dohled. Jeho představení ale skončilo na RZ12 Ouninpohja. Sebastian havaroval a musel odstoupit. Zítra se díky systému SupeRally do soutěže znovu zapojí.

Projížděli jsme trochu zeširoka pravou pravoúhlou zatáčku a spadli jsme zadním kolem do příkopu,“ řekl Sebastian. “Chvíli jsme jeli příkopem a když jsem myslel, že už vyjedeme na silnici, trefili jsme kámen a ten zapříčinil náš kotrmelec. Jsem velice zklamaný. Jeli jsme velmi rychle, ale rozhodně jsme nehazardovali.“

Harri Rovanperä odstoupil z prvního místa již ve včerejší šesté rychlostní zkoušce. Do té doby stačil vyhrát čtyři rychlostní vložky.

Zítřejší poslední etapa Finské rallye startuje v 7,00 hod.. Na posádky čekají čtyři rozhodující rychlostní zkoušky. Vítěz je na cílové rampě v Jyvaskylä očekáván v 14,56 hod.
 
Pořadí po druhé etapě Finské rallye:
1.    GRÖNHOLM, Marcus    Peugeot 307 WRC    2.21.37.3
2.    MARTIN, Markko    Ford Focus WRC    2.22.12.4
3.    SAINZ , Carlos    Citröen Xsara WRC    2.23.01.9
4.    LOEB, Sebastien    Citröen Xsara WRC    2.23.34.2
5.    TUOHIN0, Janne    Ford Focus WRC    2.23.41.1
6.    PAASONEN, Jani    Skoda Fabia WRC    2.24.31.9
7.    CARLSSON, Daniel    Peugeot 206 WRC    2.26.48.4
8.    GARDEMEISTER, Toni    Skoda Fabia WRC    2.26.53.2
9.    DUVAL, François    Ford Focus WRC    2.26.57.7
10.    SOLBERG, Henning    Peugeot 206 WRC    2.27.36.8
11.    PANIZZI, Gilles    Mitsubishi Lancer WRC    2.27.40.5
 
 
tisk info
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika,

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose