www.car.cz
 

Česká rodačka Kia Venga z Nošovic vyrazila do sériové výroby
     10.11.2009 10:44 - tisková zpráva


První česká Kia zamířila do výroby
Nové kompaktní MPV, česká rodačka Kia Venga se poprvé slavnostně představila světu v září na frankfurtském autosalonu a právem budila pozornost medií i veřejnosti. Nyní v úvodu listopadu odstartovala její sériová výroba v Nošovicích na severní Moravě.

Venga, novinka segmentu malých vozidel a jedna z pěti premiér, se kterými se Kia prezentovala ve Frankfurtu, byla netrpělivě očekávaným modelem. Především nezvykle prostorný interiér je a bude v souvislosti s Vengou často skloňovaným pojmem. Ke vzdušnosti vnitřního prostoru přispívá významně rovněž uspořádání konstrukčních prvků s maximálním důrazem na užitnou hodnotu a komfort cestujících. Díky dvojité podlaze zavazadlového prostoru a možnosti posunout a zcela sklopit druhou, v poměru 40/60 dělenou, řadu sedadel vzniká rovina o délce 1552 mm.

Venga se objeví v dealerské síti Kia v průběhu prosince a její prodej se naplno rozjede v lednu příštího roku. V nabídce bude se zážehovými a vznětovými motory o objemech 1,4 a 1,6 litru. Pro všechny motory bude na přání dostupný systém ISG (Idle Stop Go), který přispívá ke snížení spotřeby paliva a produkce emisí. Kvalita a spolehlivost vozu bude podtržena unikátní 7letou zárukou Kia.

PR

KIA http://www.kiamotors.cz


 
 
Fotogalerie:   Ford a jeho novinka - samonafukovací pásy

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose