www.car.cz
 

Josef Král v GP2 září: na Paul Richard v barvách britské stáje šestý !!!
     18.11.2009 21:32 - tisková zpráva


TEST GP2 V PAUL RICARD – KRÁL ZAJEL ŠESTÝ ČAS

Paul Ricard, 13.11. 2009

Pilot Josef Král absolvoval oficiální test hlavní série GP2 na francouzské trati Paul Richard a v barvách britské stáje Super Nova zaznamenal fantastický úspěch, když po úvodním seznamovacím dni dokázal v odpolední seanci druhého dne zajet šestý nejlepší čas.

Formule v hlavní sérii GP2 je trochu odlišná od té, se kterou se jezdí asijská série této kategorie. Motor točí vyšší otáčky, výkon dosahuje hodnoty 680 koní a monopost má vlivem trochu odlišné aerodynamiky i vyšší přítlak. „A je fakt, že auto taky pěkně sedí na trati, pokud se aerodynamické vlastnosti využívají,“ podotknul pilot po skončení testů.
Přiznal, že v prvním dni se na Paul Richard zrovna nevytáhl. Příčinou byla naprosto nevyhovující anatomická vložka sedačky, která má pro formulové vozy zcela fatální vliv.

"Obrovské boční tlaky a přetížení při akceleraci i brždění vyžadují, aby odlitek dokonale seděl, jenomže právě to nefungovalo. Špatně jsem viděl ven, nemluvě o tom že mě skoro dusily bezpečnostní pásy. Ztratili jme tím skoro celý ten první den. Mezitím ale vytvrdnul nový odlitek a další den jsme se mohli pustit do skutečné práce. V dopolední seanci jsem ještě skončil jedenáctý, ale povedlo se nám skutečně přesně trefit nastavení auta. Ten proces jeho přizpůsobení mému jezdeckého stylu máme už s inženýrem a mechaniky báječně nacvičený a výborně si rozumíme. Výsledkem byl odpolední šestý nejrychlejší čas,“ líčil jezdec.

Při pohledu do výsledkové tabulky je patrné, že konkurenční prostředí je zde ještě náročnější, než kdekoli jinde. Do jediné sekundy se právě ve zmíněné odpolední testovací seanci vešlo celkem sedmnáct pilotů! Nejrychlejší byl Brit Oliver Turvey a šestý Král za ním zaostal o čtyři desetiny sekundy. Za sebou nechal favority jako Vietorise, Rossiho, Ericssona, ale i svého týmového kolegu z týmu Super Nova Jakese. Ten ovšem dopolední seanci vyhrál, takže v britské stáji panovala spokojenost.

"Když k tomu všemu připočtu, že francouzský okruh jsem vůbec neznal, musel jsem se ho naučit a upřímně řečeno mi moc nesedí, jsem nakonec s výsledkem moc spokojený. Čeká nás teď delší pauza, ale v únoru bude pokračovat v Abu Dhabi asijská série GP2. Moc se těším,“ uzavřel Josef Král.









odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.supernova-racing.com/
http://www.josefkral.com




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz a jeho druhé testy F2 - v Le Castelet, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose