www.car.cz
 

Masarykův okruh bilancuje úspěšnou sezónu 2009
     24.11.2009 22:36 - tisková zpráva


BRNO - Letošní sezona na Masarykově okruhu skončila. Všichni účastníci, ať motocyklových či automobilových závodů, si určitě odnesli plno zajímavých zážitků. Pořady na Automotodromu nabízely širokou škálu podívané – motocykly, cestovní vozy, sportovní auta, formule, ale také in-line závody – s bohatými doprovodnými programy.

Závody se vydařily, návštěvnost narůstá, prestiž okruhu ve světě roste, postupně je okruh modernizován a technicky zhodnocován. „ Můžeme být na okruh pyšní. Musím poděkovat všem zaměstnancům i všem, kteří okruhu pomáhají. Za podporu děkuji i primátorovi města Brna a hejtmanovi jihomoravského kraje. Jsme rádi, že je můžeme reprezentovat a věhlas města i kraje nést do celého světa.“ říká výkonná ředitelka Ivana Ulmanová.

Z hlediska návštěvnosti bylo samozřejmě nejnavštěvovanějším závodem Mistrovství světa silničních motocyklů, na které dorazilo během tří dnů 217 907 diváků. Pro rok 2010 jsme museli upravit cenovou politiku, snad to diváci, kteří zůstali u televizorů, ocení a přijdou v nadcházející sezoně. Okruh jejich účastí získává světové jméno. Každý seriál prostřednictvím obrazovek sledují miliony diváků na celém světě. Tím se dostává do podvědomí Masarykův okruh, Brno, Jižní Morava a Česká republika!

A co se děje na okruhu nyní, mimo sezónu? Sezónu definitivně uzavřel dvanáctihodinový závod amatérů LeBrno. Nyní probíhá běžná provozní údržba, na kterou v běžném roce není prostor. Administrativa chystá kalendář a závody na další sezonu. Sezóna 2010 odstartuje znovu tradičním dvanáctihodinovým závodem amatérů LeBrno v sobotu 3. dubna 2010.

Jako novinku pro diváky připravujeme podnik World Series by Renault. Během této Světové série Renault se mohou návštěvníci těšit také na závody Eurocup Formule Renault a Eurocup Mégane Trophy. Nezapomeňme, že Renault je účastníkem seriálu Formule 1!.

Co nás moc těší je návrat atraktivního mistrovství světa vozů Grand Tourismo – FIA GT. Opět okruh ožije automobily, které patří k světové motoristické špičce! Oku lahodící krasavci , uši drásající řev silných strojů – pastva pro diváka.

Chtěli bychom fanoušky upozornit na již zahájený předprodej vstupenek na Grand Prix 2010 a zároveň dát tip na vánoční dárek v podobě zakoupení kurzu Motoškoly 2010!

Již nyní se Automotodrom Brno připravuje na příští sezónu a i výkonná ředitelka Ivana Ulmanová má předsevzetí:

„Změnit bychom chtěli hodně, ale vše je otázkou financí. Kalendář máme nabitý, nechybí v něm ani motoristické novinky. Podařilo se nám udržet závod MotoGP, což bude hodně těžké, neboť poplatky do kalendáře dvojnásobně vzrostly. Snad díky podpoře města Brna a Jihomoravského kraje tuto situaci ustojíme.

Je nám velice líto, že na rozdíl od jiných motoristických motocyklových závodů v České republice, stát tento největší motoristický podnik v České republice v letošním roce nepodpořil.“

PR


 
 
Fotogalerie:   Směska foto ze závodů a akcí objektivem Michala Kopečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose