www.car.cz
 

Dakar 2010: Czech Dakar finišoval do posledních chvil
     3.12.2009 00:10 - Pavel Jelínek


Technika je již na lodi!

Po náročném týdnu se podařilo dostat do Le Havre českým týmům všechnu techniku, tak aby si ji mohli účastníci převzít za měsíc v Buenos Aires k technickým a administrativním přejímkám na Dakar 2010!

Největší český tým s příznačným názvem Czech Dakar Team finišoval se stavbou svých nových kamiónů TATRA do posledních chvil a že to byla cesta trnitá! Nakonec se však vše podařilo a oba nové závodní speciály jsou včetně asistenčního náklaďáku TATRA 6x6 naloženy a již plují směr Jižní Amerika. Motocykly, čtyřkolky i terénní Toyoty se nakládaly o den dříve a tak se celý tým může těšit na měsíc relativního klidu.

I když příliš klidný zas nebude, neboť tým musí absolvovat ještě tiskové konference a další nezbytné povinnosti jako lékařské prohlídky atd. „Nicméně zmatek okolo dokončení a testování obou vozů jsme si užili na 200%! Poslední týden před odjezdem jsme měnili ještě na rychlé asistenci, kterou jede Martin Kolomý dvakrát motor a neumíte si představit jaké to byly stavy.“ dodává teď již s úsměvem šéf týmu Marek Spáčil, který ještě den před odjezdem testoval druhý nový vůz v Senici, aby naladil pérování.

Věřme tedy, že nakonec vše dobře dopadne a jak se říká: „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ bude příznačné právě pro nadcházející Dakar 2010. Kdy a kde se s týmem budete moci potkat, se dozvíte na stránkách týmu či osobní pozvánkou do emailu. A s jakými startovními čísly můžete vidět na nadcházejícím Dakaru naše posádky?

Motorky:

Martin Macek #14 Czech Dakar Team
Roman Krejčí #118 Czech Dakar Team
Jan Veselý #157 Czech Dakar Team


Čtyřkolky:
Oldřich Bražina #254 Czech Dakar Team

Terénní vozy T2:
Jiří Janeček – Viktor Chytka #373 Czech Dakar Team
Dušan Kunovský – Libor Latiňák #388 Czech Dakar Team

Nákladní vozy T4:

Marek Spáčil, Míla Janáček, Radek Smolka #510 Czech Dakar Team
Martin Kolomý, Zbyněk Kotal, René Kilián #545 Czech Dakar Team

Startovní čísla pro Rallye Dakar 2010

Zatímco už vozy odjely do francouzského přístavu Le Havre, kde se nalodí a vydají na měsíční plavbu do Buenos Aires, zveřejnili organizátoři seznam přihlášených posádek. Nejtěžšího automobilového závodu světa by se letos, respektive v roce 2010 mělo zúčastnit 141 osobních automobilů, 162 motocyklů, 30 čtyřkolek a 52 trucků.

Pro nás jsou však v tomto ohromném poli účastníků důležitá především čísla patřící barvám Czech Dakar Teamu.

Kategorie motocyklů:
015: Martin Macek
118: Roman Krejčí
157: Jan Veselý

Kategorie čtyřkolek:
254: Oldřich Bražina

Kategorie automobilů:
373: Jiří Janeček, Viktor Chytka
388: Dušan Kunovský, Libor Latiňák

Kategorie kamionů:
510: Marek Spáčil, Radomír Smolka, Miroslav Janáček
545: Martin Kolomý, René Kilián, Zbyněk Kotál

Všichni fanoušci, nechť si tato čísla zapíší do svých deníčků a pečlivě sledují jak se všichni naší závodníci vypořádají s nástrahami jihoamerického kontinentu. Doufáme, že se po cestě do Francie, či naloďování nestane nic nečekaného a všichni reprezentanti našeho teamu se postaví na start v Buenos Aires, a že se posléze také do argentinské metropole vrátí jako úspěšní účastnící 32. ročníku dakarského dobrodružství.

Rozhovor včera ve Snidani zde

a druhá část  zde

PR

www.czech-dakar.cz


 
 
Fotogalerie:   Czech Dakar team a křest nové Tatry v Olomouci, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose