www.car.cz
 

Mirek Zapletal s Hummerem H3 EVO na 24 hodinovce ve Fronteiře úspěšně
     3.12.2009 00:25 - tisková zpráva


Miroslav Zapletal úspěšně otestoval speciál Hummer H3 Evo!!

Sobotním dnem začal dvanáctý ročník 24 hodinového vytrvalostního maratonu 24 Horas TT Vodafone v portugalském městečku Fronteira na počest zesnulého ředitele Josého Megre. Miroslav Zapletal se tohoto maratonu účastnil již po čtvrté a trať je mu velmi blízká.

Závodní speciál Hummer H3 Evo prošel bez problému administrativními a technickými přejímkami a piloti měli poté možnost si krásný 18 km dlouhý okruh vyzkoušet a obhájit si tak na sobotní 13 hodinu startovní pořadí.

Na „rozjezdech“ se jich objevila necelá stovka, ale již po prvních pár kolech bylo jasné, že se startovní listina zúží.

Za obrovské podpory místních fanoušků odstartovalo 73 závodních speciálů. Na první 3 hodiny zasedl za volant závodního vozu Hummer H3 Evo mistr Miroslav Zapletal. Bohužel se po necelých dvou hodinách musel vrátit do boxu. Závodnímu speciálu praskl tlumič výfuku a nebylo jisté, zda bude moci pokračovat ve vytrvalostním boji.

Mechanici týmu OffroadSport.cz jsou však velmi zkušení a za 60 minut se jim podařilo výfuk přivařit a zkontrolovat všechny důležité části vozu. Tato časová ztráta posunula posádku z 3. až na 51. pozici.

Miroslava Zapletala vystřídal v kokpitu týmový kolega Zdeněk Pořízek a také šéf-mechanik Petr Zábranský. V průběhu noci se jim podařilo vyšplhat až na 5. pozici.

V boxech se objevovalo stále více vozů s různými technickými problémy.

Problémům s předním diferenciálem se nevyhnul ani známý dakarský jezdec Carlos Sousa, který tentokrát ovládal vůz Toyota Land Cruiser.

Posádka Zapletal-Pořízek-Zábranský se až do nedělní 10 hodiny držela na 5. místě. V posledních třech hodinách se Miroslavu Zapletalovi podařilo předjet vůz francouzské posádky Subaru Forester.

60-ti minutová ztráta nedovolila týmu OffroadSport.cz dosáhnout na „bednu“, ale i tak si z Portugalska odvezli poháry za skvělé 4. místo celkově a 3. místo v kategorii T1.1.

Vítězem 24 hodinového boje se stala portugalsko-francouzská posádka týmu Mário Andrade s Renaultem Clio V6.

PR

www.offroadsport.cz


 
 
Fotogalerie:   Mirek Zapletal s H3 na 24 hod. ve Fronteiře 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose