www.car.cz
 

Posádka Charouz, Enge, Mücke převzala trofeje za vítězství v LMS
     6.12.2009 12:56 - tisková zpráva


V sobotu 5. prosince proběhlo ve francouzském Le Mans slavnostní vyhlášení vítězů letošního ročníku Le Mans Series. Cenné trofeje převzali z rukou vedoucích představitelů pořadatelského autoklubu ACO také zástupci továrního týmu Aston Martin Racing, který v sezoně 2009 Le Mans Series suverénně ovládl.

Na slavnostním večeru chyběl Tomáš Enge, který v sobotu absolvoval Pražský rallysprint, proto i za něj převzali Jan Charouz a Stefan Mücke trofej pro vítěznou posádku v celkovém hodnocení třídy LMP1. Šéf týmu George Howard-Chappell navíc převzal také ocenění pro vítězný tým a výrobce.

Pro celý tým je také velmi cenné druhé místo v Michelin Green X Challenge, v jejímž rámci jsou oceňovány vozy s nejnižší spotřebou. Tým Aston Martin Racing používá ve svých prototypech Lola-Aston Martin LMP1 dvanáctiválcové pohonné jednotky, které se díky svému objemu netěší pověsti právě úsporných motorů, ovšem pohár za druhé místo dokládá pravý opak.

V neděli 6. prosince bude Jan Charouz hostem vyhlášení prestižních britských Autosport Awards, v pondělí 7. prosince převezme posádka Charouz, Enge, Mücke další cennou trofej: Britský klub závodních jezdců (BRDC) udělil česko-německé trojici Silverstone - Le Mans Challenge Award určenou pro posádku, jež letos dosáhla nejlepšího kombinovaného výsledku v závodech 24 hodin Le Mans a 1000 km Silverstone.

Připomeňme, že v Le Mans obsadili Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke čtvrté místo absolutně za trojicí vozů poháněných dieselovými motory, které jsou v současnosti ve vytrvalostních závodech sportovních vozů zvýhodněny, a v Silvestone si třetím místem absolutně zajistili zisk mistrovského titulu v Le Mans Series 2009.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz oceněn titulem Talent roku 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose