www.car.cz
 

Legendární Intersérie našla svého nástupce. Jede o příštím víkendu!!!
     tisková zpráva


Transgas Super Sprint Challenge Weekend
 
Termín srpnových závodů patřil v Mostě vždy silným vozům Intersérie. Poprvé zde, ještě na starém okruhu, jely už v roce 1979. Také letos, přesněji ve dnech 13. - 15. srpna, budou mít diváci šanci vidět závody sportovních vozů a prototypů, byť pod jiným názvem.  Seriál zažíval v posledních desetiletích svá tučná i hubená léta a i když značka Interserie postupně mizela z kalendářů evropských okruhů, kvalitní stroje a jezdci k dispozici zůstávají.
 
Na začátku letošního roku spatřil světlo světa nový projekt Super Sprint Sports Car Challenge, který vznikl spojením Interserie a dalšího velkého podobně zaměřeného podniku s názvem Sportcar Challenge 2004. Síla, rychlost a zvukové vjemy, které mají diváci možnost vnímat, patří k hlavním devízám nového podniku. Startují zde klasické vozy Intersérie, tedy například populární  otevřené dvousedadlové sportovní vozy s motory o výkonu 200 - 500 koní, či vozy tříd GT, GTP a GTS.
 
Právě spojením Sprint Challenge, Supersprint Challenge a SCC diváci mají zároveň možnost vidět i F 3000 a vozy třídy F2000, kam patří Formule 3, Formule Opel Lotus, Renault, královské formule a CN sportovní vozy. Monoposty rozdělené podle konstrukce a výkonu do celkem čtyř divizí jdou do závodu letmým startem z jednoho roštu a to samo o sobě je velkou lahůdkou pro diváky na tribunách. Pro české diváky má obzvláštní příchuť i fakt, že v ostré evropské konkurenci bojují na formulích a spiderech i domácí jezdci  Martin Vondrák, Michal Pavlík, Lubomír Glogar, Michal Dolák, ale také dívky Edita Prášková a Kamila Stará.
 
Už první setkání na jaře v Brně, kde startovalo přes dvě desítky strojů, naznačilo, že by mohlo jít o velice životaschopný záměr. Také další podniky na rakouském Salzburgringu a ve francouzském Dijonu patřily k ozdobám víkendů a naposledy před mosteckou bitvou se jezdci sešli na Eurospeedway Lausitz při příležitosti 1. ADAC F1 Historic.
 
Kromě nosných závodů rychlých sportovních strojů budou mít návštěvníci Autodromu Duhové Energie v Mostě možnost sledovat také závody všech divizí republikového okruhového mistrovství. Jako obvykle je dobré připomenout především Divizi 4 se sobotním vytrvalostním závodem. Během tříhodinovky bude jezdce a týmy zase čekat střídání, přezouvání i tankování paliva. V rámci formulové Divize 2 se pojede mimo jiné i zónové mistrovství střední Evropy vozů F3 a juniorské klání Lista Formel Masters.
 
Lahůdkou budou také vložené závody švýcarských značkových pohárů Renault Clio Cup a Formule Renault. Nostalgii zlatých časů formulových závodů připomenou také účastníci klubové European F2 Serie, v jejichž startovním poli jsou k vidění monoposty  March, Lotus, Brabham, Tecno, Chevron a další.
Edita
 
Půjde tedy o sportovně vysoce hodnotný víkend a žádný z příznivců rychlých kol na okruzích by si jej neměl nechat ujít. Páteční jízdy budou především seznamovací a odpoledne už se pojedou první měřené tréninky. V sobotu běží program tréninků a závodů od 8,30 a v neděli se jede první warm up od 8,20. Sobotní tříhodinovka startuje v 15,30 a hlavní nedělní závody začínají už v 9 hodin a 20 minut.
 
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose