www.car.cz
 

Mitsubishi s diesely od VW vyjede na jaře
     tisková zpráva


Předmětem smlouvy je dvoulitrový vznětový motor s čtyřventilovou technologií využívající systému čerpadlo-tryska a splňující emisní limit EU-4.

Od roku 2005 bude touto vyspělou pohonnou jednotkou alternativně vybavován prakticky každý nový model Mitsubishi na evropském trhu. Prvním z nich bude velkoprostorový MPV Grandis, který byl představen veřejnosti právě na IAA. Během příštího roku se bude prodávat se zážehovým motorem 2,4 l MIVEC a od roku 2005 i s dieselovým agregátem z koncernu VW.
Smlouva je součástí širšího kontraktu mezi DaimlerChrysler AG a Volkswagen AG, na jejímž základě bude německý koncern dodávat až 120 tisíc motorů ročně pro vozidla značek Mitsubishi a Chrysler.

"Namísto nákladného vývoje vlastních dieselových agregátů jsme dali přednost nákupu osvědčených motorů, aby to bylo co možná nejvýhodnější pro naše zákazníky," vyjádřil se o uzavřeném kontraktu Rolf Eckrodt, předseda představenstva a generální ředitel MMC.

Nový model Mitsubishi Colt, jehož výroba bude zahájena na jaře příštího roku v nizozemském NedCaru, bude vybavován dieselovými agregáty vyráběnými v motorárně DaimlerChrysler ve Stuttgartu-Unterturkheimu.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose