www.car.cz
 

Letos veleúspěšný Miroslav Zapletal před Dakarem : Vítězný tým neměním
     23.12.2009 15:18 - tisková zpráva


Tým OffroadSport cz představuje nový web

Vážení přátelé a fanoušci týmu OffroadSport.cz, s velkou radostí a hrdostí si Vám dovolujeme představit nový web.

www.offroadsport.cz

Zcela nová prezentace nám umožní rychleji reagovat na vaše podněty, lépe a přehledněji vás informovat o zážitcích ze závodů a téměř okamžitě zveřejňovat i průběžné výsledky.

Modul diskuze (vzkazy) umožňuje nově reagovat i na jednotlivé vzkazy.
Vylepšená fotogalerie umožňuje rychlé prohlížení a videogalerie přímé prohlížení videí.

Fotky i videa postupně doplňujeme, pokud chcete vyhledat starší články a informace navštivte původní verzi webu http://archiv.offroadsport.cz
Rádi bychom Vám také představili nové a stávající partnery, díky kterým budeme příští sezónu opět připraveni vyhrávat!


Miroslav Zapletal : Vítězný tým neměním

Celý rok byl pro tým OffoadSport cz velmi úspěšný. Po vyčerpávajícím boji v 5-ti šampionátech se Miroslav Zapletal a Tomáš Ouředníček stali mistry České republiky, mistry Maďarska, což je vzhledem k tradičně velmi silné konkurenci obrovský úspěch a stali se tím tak jako první cizinci maďarskými šampiony.

Úspěch sklidili i na evropském poli.

„Titul 1. vicemistra je pro nás v Evropě zatím nejvyšší ocenění“, říká se spokojeným úsměvem čtyřnásobný mistr ČR Miroslav Zapletal.

Posádka získala také titul 1. vicemistra v FIA Central Europe Zone. Vyhráli také závodu v Polsku, ale polský šampionát je uzavřený a tak se žádný cizinec nemůže stát polským mistrem.

Po nejúspěšnější sezóně se Miroslav Zapletal se svým týmem OffroadSport.cz vydá opět na již 32. ročník slavné pouštní rallye, která se druhým rokem koná v Jižní Americe. V kokpitu ex-továrního Mitsubishi L200 Strakar nebude po jeho boku chybět osvědčený navigátor Tomáš Ouředníček.

Technické zázemí bude této sehrané dvojici dělat asistenční kamion Volvo FM 13- 480 (6x6) tzv. „těžká asistence“ plná náhradních dílů ze kterých je možné poskládat další celý závodní speciál. Oporou Miroslava Zapletala bude šéf-mechanik týmu Petr Zábranský a zkušený mechanik/konstruktér Antonín Černý.

Již 1. ledna odstartuje nejsledovanější dálková rallye z Buenos Aires aby se po dvojitém překonání And ve více jak 4000m výšce a projetím nejsušší pouště na světě - Atacama v Chile - opět 17.ledna, po bez mála 10 000km vrátila do hlavního města Argentiny.

„Rádi bychom potvrdili naši pozici a zůstali tak ve světové TOP 10“ komentuje očekávání z Dakaru 2010 mistr Miroslav Zapletal.

Mitsubishi L200 prošlo řadou úprav a přísnou kontrolou mechaniků týmu OffroadSport.cz.

„Kromě nové převodovky SADEV má vůz nová ramena, diferenciály, tlumiče, vodou chlazené zadní brzdy a motor přímo z japonského Mitsubishi. Speciálně pro rally Dakar 2010 byl na voze zvětšen objem chladiče pro převodový olej, nainstalovány nájezdové plechy, lopatky a tlaková láhev na dohuštění pneu.“, dodává šéf-mechanik Petr Zábranský.

Staré lamináty byly nahrazeny novými a vůz dostal také kabát v podobě nového laku. Dakarská technika týmu OffroadSport cz je již na cestě do jihoamerického Buenos Aires, kde si ji tým 29. prosince vyzvedne k přejímkám.

Startovní číslo speciálu týmu OffroadSport je 309! Na největším motoristickém podniku světa budou startovat mezi deseti nejlepšími! Pro Miroslava Zapletal s Tomášem Ouředníčkem je to obrovská pocta a výzva současně.

Navigátor Tomáš Ouředníček na otázku ohledně očekávání z Dakaru 2010 odpovídá: „Přežít to. Dojet do cíle. Na jakékoli umístění raději nemyslíme. Je pro nás těžší obhájit výsledek, než jej poprvé dosáhnout, zvláště když to nikdo neočekával. Ale budeme bojovat ze všech sil.“

 

PR
 


 
 
Fotogalerie:   Offroadmarathon Dobřany 2009, foto Mirek Beneš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose