www.car.cz
 

Úřadující mistr Václav Pech jun. vyhrál Rally Šou Blovice již popáté
     tisková zpráva


Plzeňská posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel se stala vítězem 9. ročníku Rally Šou Blovice. Václav Pech jun. získal první místo na tomto rallye již popáté a navíc v posledních čtyřech ročnících v řadě za sebou. Od první rychlostní zkoušky se usadila posádka EuroOil teamu na vedoucí pozici a dala tak jasně najevo svým soupeřům, že focus je po poslední soutěži zase v nejlepším pořádku a Václav Pech jun. půjde tvrdě za svým cílem, kterým bylo v Blovicích vítězství.

Jediný, který z více než stočlenného startovního pole dokázal držet nastolené tempo, byl Š. Vojtěch s Peugeotem 206 WRC. Souboj, který Pech s Vojtěchem sváděli, přiváděl diváky doslova do transu a o ničem jiném se kolem trati nemluvilo. Oba rivalové zajížděli takřka shodné časy a do posledních metrů soutěže by stačila malá chybička a Pech mohl přijít o prvenství, neboť se jedná opravdu o sprint, soutěž je krátká a není prostor na dohnání sebemenší chyby. Nakonec se podařilo obhájit vítězství domácímu Pechovi, kterému diváci na cílové rampě v neopakovatelné atmosféře připravili bouřlivé ovace a od vítězné posádky snesli i sprchu šampaňským.

 

Soutěž byla podle mého názoru dobře připravena a nám se od začátku dařilo držet vedení a udávat tempo. Přesto, že blovické rychlostky bývají spíše rychlé, letošní trať se mi z posledních ročníků líbila nejvíce, pořadatelé se snažili ji zavést na silnice kde se v předešlých ročnících nikdy nejela a stala se tím jezdecky náročnější.. Byl jsem překvapen kolik diváků a fanoušků se v takovém horku kolem trati sešlo a vytvořili fantastickou atmosféru, místo aby se někde koupali. Toto vítězství mě těší dvojnásob, neboť bylo po celodenním souboji s Vojtěchem a závodilo se opravdu naplno až do konce. Dobré je i to, že po takhle rychlém závodě jsem se rozjel a napravil výpadek z Pačejova před nadcházející Barum rallye, která je nejtěžší a nejdelší závod u nás“ říká k průběhu rallye Václav Pech jun.


Ten se už naplno soustředí právě na start Barum rallye, která se jede v samém závěru prázdnin. „Následující dny se bude focus detailně rozebírat a kontrolovat a zrovna tak i já musím nabrat co nejvíce fyzické kondice, abych byl na třídenní maratón, který nás ve Zlíně čeká, připraven,“ řekl ještě Václav Pech jun.

tisk info

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

Konečné výsledky Rally Šou Blovice 2004
1. Václav Pech / Petr Uhel
A8 Ford Focus WRC 0:30:52.4
2. Štěpán Vojtěch / Michal Ernst
A8 Peugeot 206 WRC + 09.5
3. Tomáš Vojtěch / Štěpán Palivec
A8 Peugeot 206 WRC + 1:09.3
4. Jiří Volf / Billy Latif
A8 Škoda Octavia WRC + 1:36.0
5. David Komárek / Zdeněk Roupec
A8 Mitsubishi Lancer EVO VI + 2:06.0
6. Ludvík Otto / Renáta Ottová
A8 Toyota Celica GT4 + 2:26.0
7. Viktor Szabó / Michal Ježek
A8 Škoda Octavia WRC + 2:34.6
8. Vojtěch Štajf / Jiří Černoch
PV Mitsubishi Lancer EVO VI + 2:36.1
9. Jan Votava / Franta Synáč
PV Mitsubishi Lancer EVO VIII + 2:44.5
10. Josef Semerád / Bohuslav Ceplecha
PV Mitsubishi Lancer EVO VI + 2:49.7


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose