www.car.cz
 

K&K racing a jeho přípravy před startem 24 h Dubaj 2010
     14.1.2010 09:03 - tisková zpráva


Tým K&K racing před startem čtyřiadvacetihodinovky v Dubaji

Na autodromu v Dubaji odstartuje v pátek ve čtrnáct hodin místního času první z pětice nejpopulárnějších světových automobilových čtyřiadvacetihodinových závodů. Na startu letos pátého ročníku „Dunlop 24H Dubai“ se představí osmasedmdesát vozů ze třiceti devíti zemí. Českou republiku tady už potřetí bude reprezentovat tým K&K racing, ve kterém se za volantem vozu BMW 130i budou střídat Marcel Kusín, Petr Válek , Štěpán Ládík a Petr Fulín.

Tým K&K racing stál v Dubaji na stupních vítězů v roce 2007, kdy skončil třetí ve třídě. Ze současné čtveřice jezdců se o tento úspěch zasloužili Marcel Kusín a Petr Válek. Oba patří v Dubaji už k ostříleným matadorům, protože vedle dvou čtyřiadvacetihodinovek zde loni absolvovali šampionát Spojených arabských emirátů a první závody mají za sebou i v této sezoně. „Čtyřiadvacetihodinovku sice s BMW 130i pojedeme poprvé, ale měli jsme možnost auto tady při národním šampionátu otestovat a připravit se na náročnou bitvu, která nás čeká. Myslím si, že jsme udělali maximum pro to, abychom opět bojovali ve své třídě do tří litrů o stupně vítězů. Vůz jsme odlehčili o bezmála 75 kg a pojedeme i s novou zadní nápravou. Věřím, že uspějeme, ale stát se samozřejmě při tomto vytrvalostním maratónu může cokoliv“, řekl Petr Válek.

V Dubaji přivítalo účastníky krásné slunečné počasí s teplotami, které v poledne šplhaly ke třiceti stupňům. Za těchto podmínek by se měl odjet i nadcházející čtyřiadvacetihodinový závod. Firma Dunlop, která je hlavním partnerem, přesto připravila týmům i mokré pneumatiky. Jak sdělil novinářům na středeční zahajovací tiskové besedě Gerrie Willems z nizozemské agentury Crevetic CV, která závod pro zdejší autoklub už tradičně zajišťuje, s deštěm se i tady musí počítat, protože v Dubaji v průměru osmnáct dnů v lednu prší.

Zatím to ale na změnu počasí nevypadá. Po administrativních a technických přejímkách pak pořadatele potěšila účast osmasedmdesáti vozů ve startovním poli, což je víc než loni. Přes světovou krizi se tak zájem o tento podnik podařilo udržet a navíc se v Dubaji mohou pochlubit nejvyšší mezinárodní účastí. Závod se pojede na okruhu, který měří 5,39 km. Loňské prvenství obhajuje německý tým Land Motorsport 2 s vozem Porsche 997 GT3. Nechybí ani ARC Bratislava Miroslava Konopky, který loni skončil čtvrtý.

Ve čtvrtek jsou v Dubaji na programu nejprve dva volné tréninky a v podvečer pak kvalifikace. Program zakončí od 18 h noční dvouhodinový trénink.


Goodwill Média
PR

Tisková zpráva týmu K&K racing


 
 
Fotogalerie:   Dubaj 2010- přípravy našinců na lednovou 24 hodinovku, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose