www.car.cz
 

Viktor Szabó je rád, že v domácích Blovicích vůbec spatřil cíl
     Pavel Jelínek


Viktor Szabó je rád, že i v Blovicích spatřil cíl
 
            Jestliže považuje Viktor Szabó nějakou soutěž za domácí, pak je to právě Rally Šou Blovice. Proto se chtěl na jejích tratích předvést v co nejlepším světle. I tentokrát ale technika nesouhlasila. „Už od první rychlostní zkoušky jsme měli potíže  s řazením. Špatně se řadilo nahoru, odpojovač motoru fungoval jenom střídavě, což nás stálo mnoho cenných vteřin,“ vysvětloval Viktor, který jel v Blovicích se spolujezdcem Michalem Ježkem. Zatímco v některých vložkách vypadaly jejich časy nadějně, při větší koncentraci technických problémů s autem spíše bojovali.
 
„K potížím s řazením se přidala ještě prokluzující spojka a my se propadali v pořadí. Celou soutěž jsme se spíše protrápili, než že bychom se projeli. Po Pačejově jsem měl mnohem lepší pocit, teď jsem ze všeho mírně rozladěný,“ smutně konstatoval Szabó. Nakonec za sebou alespoň udržel nejlepší posádku skupiny produkčních vozů a soutěž zakončil na sedmém místě absolutního pořadí. „Samozřejmě jsem si představoval o trochu lepší výsledek. Na druhou stranu je to můj teprve druhý sprint s Octavií a těžko bych se mohl srovnávat se zkušenějšími kolegy. Nakonec jsem ale rád, že jsme dojeli do cíle,“ hledá pozitiva na svém účinkování jezdec.
 
Posádka týmu AMK Greit Plzeň měla v plánu start na konci srpna na Barum rally Zlín, tuto účast ovšem odvolala a bude se dále soustředit na rallysprintový šampionát. „Jel jsem tentokrát s nově přestavěnou octávií, se kterou jel Karel Trněný Agropu. Musíme ale společně s kolektivem týmu Profiko ještě zapracovat na tom, aby se předešlo podobným potížím a auto bylo vždy v té nejlepší kondici. Je to pro mne velmi důležité sbírání zkušeností a jsem vděčný za každý ujetý ostrý kilometr. V nejsilnější třídě jsem stále nováčkem, i proto bych se při závodech raději soustředil na boj s nástrahami tratě než na boj s technikou…,“  uzavřel sumář Rally Šou Blovice Viktor, který věří, že letošní dávku smůly má už vyčerpánu. Dalším závodem pro něj bude rallysprint ve Vyškově – Böttcher Rally.   
     
                     
        tisková informace
-Vicky- Media Productions  
        

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose