www.car.cz
 

Pneu Bridgestone v prvovýbavě pro vozy Citroën
     26.1.2010 22:04 - tisková zpráva


Bridgestone získal poprvé zakázku v prvovýbavě pro vozy Citroën

Bridgestone se stal dodavatelem pneumatik pro prvovýbavu dvou nových modelů značky Citroën. Jedná se o novou generaci kompaktních vozů C3 a o první model nové vzrušující řady prémiových vozů DS s označením DS3. Po více než 70 letech to je poprvé, kdy Citroën v Evropě vyjádřil důvěru jinému než dosavadnímu dodavateli pneumatik.

Nový elegantní pětidveřový hatchback C3 byl uveden do prodeje loni v listopadu na sériově montovaných patnáctipalcových pneumatikách Bridgestone Turanza ER300 (185/65 R15 88H). Turanza ER300 je prvotřídní cestovní pneumatika, která se v praxi osvědčila skvělými vlastnostmi z hlediska jízdního komfortu, stability a bezpečnosti na mokrém povrchu a v uplynulých letech pravidelně vyhrávala nezávislé testy pneumatik.

Pro nový prémiový třídveřový hatchback DS3 zvolil Citroën špičkovou sportovní pneumatiku Bridgestone Potenza RE050A v sedmnáctipalcovém provedení (205/45 R17 88V XL). Tato pneumatika má asymetrický dezén, který zajišťuje vysokou úroveň bezpečnosti při jízdě na mokru a splňuje požadavky značky Citroën na vynikající brzdný výkon na suchu. Pneumatika Potenza RE050A umožňuje zábavné svezení s citlivým řízením a precizními reakcemi, čímž dokonale doplňuje vysloveně sportovní charakter jízdních vlastností nového modelu DS3.

„Bridgestone je nesmírně potěšen, že může spolupracovat se značkou Citroën a dodávat své špičkové pneumatiky Potenza a Turanza pro uvedení těchto dvou vzrušujících nových modelů na trh. Obě společnosti sdílejí vášeň pro tvořivost a technologie,“ poznamenal Didier Schneider, viceprezident společnosti Bridgestone Europe pro oblast originální výbavy. „Rozšiřováním portfolia našich zákazníků o francouzské výrobce automobilů a nejvýznamnější evropské společnosti, jako je Citroën, posilujeme naše postavení na globálním trhu.“


AC&C Public Relations s.r.o. – Zorka Mašková: Tel.: 220 515 314
Bridgestone CR, s.r.o. – Jaroslav Třetina: Tel.: 226 220 313

 PR


 
 
Fotogalerie:   MČR dvojic na ledové ploché dráze Hamr na Jezeře 23.1.2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose