www.car.cz
 

Elektronická jízda jízd - efwktivní správa....
     26.1.2010 22:11 - tisková zpráva


ELEKTRONICKÁ KNIHA JÍZD UŠETŘÍ AŽ 30 % NÁKLADŮ NA FIREMNÍ VOZIDLA
VYUŽITÍ MODERNÍCH TECHNOLOGIÍ PŘINÁŠÍ LEPŠÍ PŘEHLED
O VOZIDLECH A UMOŽŇUJE TÍM ZEFEKTIVNIT JEJICH SPRÁVU A VYUŽITÍ


(Praha, 26. ledna 2010) – České firmy hledají nejen v souvislosti s ekonomickou recesí další a další moderní postupy, které jim pomohou ušetřit na nákladech. Jednou z palčivých otázek je v této souvislosti i to, jak zajistit optimální využívání služebních automobilů. Vedení papírové knihy služebních jízd představuje velmi náročnou a neefektivní administrativní činnost. Poslední dobou se proto firmy stále častěji uchylují k inteligentním automatizovaným systémům.

Jeden takový nabízí svým klientům společnost LeasePlan, specialista na operativní leasing a správu vozového parku. Aplikace nazvaná CarWatch automaticky generuje knihu jízd, a dokáže ji i přizpůsobit specifickým požadavkům jednotlivých firem. LeasePlan dlouhodobým měřením a výzkumem u jednotlivých uživatelů zjistil, že aplikace CarWatch může firmám ušetřit dvacet až třicet procent celkových nákladů spojených s provozem služebních automobilů.

A jak CarWatch funguje? Jedná se o formu GPS zařízení, které je jednoduchým způsobem nainstalováno pod palubní desku vozu řidiče. Tato skrytě umístěná mobilní komunikační jednotka zachycuje signál GPS a prostřednictvím sítě GSM předává informaci o aktuální poloze automobilu do centrální databáze.

Kromě monitoringu jízdy a generování elektronické knihy jízd, která je i dokladem pro kontrolu finančního úřadu, CarWatch umožňuje také měření údajů jako spotřeba, otáčky, stav tachometru, ale i teplota přepravních prostorů. Zaměstnavatel tak může mimo jiné sledovat, zda jeho zaměstnanci dodržují silniční předpisy či povinné přestávky, a zvyšovat tak jejich bezpečnost, ale i bezpečnost převáženého zboží.

Výhodou je také přesnější oddělování služebních jízd od soukromých a celková snadná kontrola zaměstnanců. Z hlediska kontroly nákladů je mimořádně důležitá i evidence tankování a spotřeby pohonných hmot.

„Pro firemní uživatele je nejpodstatnější, že jim aplikace CarWatch umožňuje kromě odbourání administrativy i lepší plánování cest a efektivnější využití vozidel i pracovního času zaměstnanců. Všechna data a výsledné statistiky jsou snadno dostupné prostřednictvím webové aplikace, firma tak má snadný přehled o desítkách nebo i stovkách svých vozidel,“ komentoval přínosy moderního elektronického systému generální ředitel společnosti LeasePlan Martin Mitterwald.

Luděk Bárta z firmy Wienerberger k aplikaci CarWatch říká: „CarWatch používáme více než tři roky. Od začátku jsme si hodně slibovali od preventivního působení systému na podvědomí zaměstnanců, kteří vědí, že jejich cesty mohou být vyhodnocovány. Systém nám pomáhá i při zajištění bezpečnosti práce a její kontrole. Vytipovali jsme rychlé řidiče a provedli namátkovou kontrolu průběhu rychlosti u některých jízd.“

Aplikace CarWatch také mimo jiné získala od oborového časopisu Flotila ocenění „Flotilový produkt / služba roku 2009“. LeasePlan má v plánu aplikaci dále rozvíjet, a v budoucnu ji možná nabídne do prodeje i mimo okruh svých klientů.

Někteří zákazníci dokonce nahrazují či propojují své interní software aplikací CarWatch.

CarWatch – základní charakteristiky
– snadné přepínání režimu služební/soukromá jízda jediným tlačítkem
– automatická tvorba knihy jízd
– přístup k datům a jejich vyhodnocování prostřednictvím přehledné webové aplikace (z libovolného počítače s internetovým prohlížečem)
– evidence neomezeného počtu vozidel v rámci organizace
– evidence neomezeného počtu řidičů v rámci organizace
– nastavení neomezeného počtu uživatelských přístupů
– informace o aktuální poloze vozidla
– možnost vyhledání nejbližšího vozidla k určitému bodu na mapě
– evidence veškerých nákladů na provoz vozidla
– možnost analýzy rychlosti vozidla v průběhu jízdy
– výstupy formou předpřipravených statistik (
– evidence případných dopravních nehod
– komunikační propojení s navigacemi Garmin a TomTom
– další pomocné funkce – možnost plánování tras a zakázek, návštěvnost jednotlivých zákazníků apod.





LeasePlan

LeasePlan je evropským lídrem operativního leasingu automobilů a celosvětově patří k největším firmám poskytujícím automobilové služby. Každou minutu nakoupí pro své klienty v průměru dvě vozidla. Je zastoupen ve 30 zemích. V roce 1995 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes zde spravuje vozový park téměř tisícovce klientů a v jeho flotile je přes 20 tisíc vozidel. Pro další informace prosím navštivte www.leaseplan.cz.


Operativní leasing:

Operativní leasing je nástrojem pro pořízení a externí správu firemních vozidel. Jde o dlouhodobý pronájem vozidel firmám včetně zajištění veškerých služeb. Operativní leasing pomáhá firmám ušetřit, protože veškerou agendu i servis spojené s firemními vozidly za ně efektivněji vyřizuje LeasePlan. LeasePlan jako specialista na firemní vozidla dosahuje nejnižších cen u dodavatelů, a tuto výhodu přenáší na své zákazníky.
Operativní leasing je dnes standardně nabízen od 12 do 60 měsíců a do celkového nájezdu kolem 180 tisíc km.

Hlavní výhody operativního leasingu v podání společnosti LeasePlanu jsou:

• Všechny služby v jednom a bez starostí – firmy se mohou plně věnovat hlavnímu předmětu své činnosti, a ne se zabývat správou vozového parku.
• Operativní leasing zahrnuje pořízení vozidel, servis i veškerou administrativu. Umožňuje také přesně spočítat měsíční náklady na vozidlo - vyjádřené v jediné měsíční položce, kterou klienti předem znají.
• Firmy s pomocí operativního leasingu ušetří - lepší ceny u dodavatelů přenášené na zakázníky.
• LeasePlan nakupuje 6 tisíc automobilů ročně a je významným zákazníkem servisů i dalších dodavatelů – díky tomu nižší ceny pro klienty.
• Žádná počáteční akontace – operativní leasing je výborný pro cash flow firmy.





Jan Šimral
Madison PA
PR


 
 
Fotogalerie:   MČR dvojic na ledové ploché dráze Hamr na Jezeře 23.1.2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose