www.car.cz
 

Čtvrtí z Dakaru Martin Macík a Josef Kalina budou diskutovat
     28.1.2010 22:09 - tisková zpráva


Úspěšní čeští účastníci Rally Dakar se představí na SPORT 5

SPORT 5, první česká satelitní a kabelová televize zaměřená výhradně na motorismus a motoristický sport, nabídne v nadcházejících dnech svým divákům zajímavé setkání s účastníky Rally Dakar 2010. Hosty diskusního pořadu O čem se mluví budou členové týmu KM Racing, který byl nejúspěšnější z českých závodníků jak v kategorii kamiónů, tak motocyklistů.

Na startu letošního ročníku Rally Dakar měla Česká republika velmi početné zastoupení a řada našich jezdců a posádek navíc zamířila do Jižní Ameriky s nemalými ambicemi. Už v prvních etapách ale Češi prožili malé sportovní Waterloo a v druhém týdnu soutěže už poutaly hlavní pozornost českých fanoušků de facto pouze výkony posádky Martin Macík, Josef Kalina, Jan Bervic, která se s kamiónem Liaz v barvách týmu KM Racing do poslední chvíle snažila bojovat o umístění na stupních vítězů.
 
I když na pódium nakonec Macík s Kalinou a Bervicem nedosáhli, čtvrtým místem v konečném hodnocení kamiónů završil Macíkův tým několikaleté snažení a zúročil postupně nastřádané zkušenosti. O své zážitky z nejslavnější maratónské soutěže světa se Martin Macík a Josef Kalina podělí s diváky SPORT 5 ve čtvrtek 28. ledna 2010 v rámci diskusního pořadu O čem se mluví.

Už roku 2008 začal Martin Macík formovat profesionální tým KM Racing, jehož cílem bylo spojení několika českých závodníků nejen pro Rally Dakar, ale také pro další dálkové a offroadové závody v průběhu sezony. Ačkoliv ani týmu KM Racing se v průběhu Rally Dakar 2010 nevyhnuly problémy, společné úsilí celého uskupení bylo korunováno jak čtvrtým místem v kategorii kamiónů, tak šestadvacátým v klasifikaci motocyklistů, které vybojoval David Pabiška s Yamahou, jenž byl letos nejlepším z Čechů v jedné stopě. David Pabiška bude hostem O čem se mluví ve čtvrtek 4. února 2010. Ve studiu jej navíc doplní další člen týmu KM Racing Dušan Randýsek, který letošní Rally Dakar absolvoval také na motocyklu Yamaha 450 F.
 
Kompletní program televize SPORT 5 naleznete ZDE

 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010 a jeho úvod objektivem Jirky Vintra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose