www.car.cz
 

Výsledky fotosoutěže k loňské barumce odhaleny
     tisková zpráva


FOTOSOUTĚŽ Barum rally Zlín 2003

Ceny do fotosoutěže věnovaly firmy RALLY MODELS – Antonín Babík, A-L-L Model a nakladatelství Computer Press (kniha Česká rally ve fotografii 2003-2004, autor Pavel Jelínek).

Při příležitosti konání 33. ročníku Barum rally Zlín 2003 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou ZLIN PRESS production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii
1.místo ing.Jaroslav Kacerovský
pro profesionální fotoreportéry a fotoamatéry – barevná fotografie a černobílá fotografie. Nově byla vypsána nová kategorie – digitální fotografie, která vzbudila značnou odezvu. Odborná porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum rally Zlín), Roman Ordelt (ZLIN PRESS production) a ing. Jan Regner (tajemník Barum rally Zlín) se rozhodla udělit vedle tří finančních cen v barevné kategorii pět dalších ocenění u barevné fotografie.

Nebylo jednoduché vybrat nejlepší soutěžní práce. V porovnání s minulým ročníky je vidět nárust řady kvalitních snímků. Je zřejmé, že automobilový sport zajímá stále více fotografů. Černobílá kategorie se pomalu dostává do ústraní, o čemž svědčí i počet zúčastněných autorů. Byli jsme potěšeni velkým zájmem o digitální fotografii, což se dalo vzhledem k současnému vývoji očekávat ,“ řekl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum rally Zlín.

Porota se rozhodla u černobílé kategorie udělit pouze dvě finanční ocenění v hodnotě 500 Kč za první cenu a 300 Kč za druhé místo. Rovněž u digitální fotografii byly uděleny tři finanční ceny. Je potěšitelné, že fotosoutěž měla mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií má neustále stoupající úroveň.

2.místo Marek Pohan

3.místo Bořivoj Chaloupka

V barevné kategorii se zúčastnilo celkem 34 autorů, kteří zaslali celkem 125 fotografií, v černobílé kategorii zaslali 2 autoři 7 snímků.

Barevná kategorie:
1.cena ing. Jaroslav Kacerovský, Český Krumlov – 500 Kč
2.cena Marek Pohan, Radošovice – 300 Kč
3.cena Bořivoj Chaloupka, Pardubice – 200 Kč

Autoři oceněných fotografií v barevné kategorii:
Rafal Roguski, Gliwice (Polsko)
Zdeněk Kolář, Praha 9
Ing. Jaroslav Kacerovský, Český Krumlov
Jaroslav Homolka, Kopřivnice
Libor Hodulák, Vsetín

Černobílá kategorie:
1. cena Josef Novák, Červená Voda – 500 Kč
2. cena Rafal Roguski, Gliwice (Polsko) – 300 Kč

DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:
1.cena J. Zagorny (Polsko) – 500 Kč
2.cena Maciek Jary, Wroclaw (Polsko) – 300 Kč
3.cena Radek Štaudl, Brna – 200 Kč

Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 34. ročníku Barum rally Zlín 2004!

FOTOSOUTĚŽ 2004 - Téma, podmínky, pravidla, ceny, uzávěrka soutěže.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose