www.car.cz
 

Nový úsek dálnice A5 do Vídně už začal sloužit i našim motoristům
     1.2.2010 23:36 - Pavel Jelínek


Z jihomoravského Mikulova směrem do Vídně, metropole našich sousedů v Rakousku, již je možné frčet po novém úseku dálnice A5. Konkrétně vede z rakouského Schricku do Eibesbrunnu, pak se napojuje na novou část vnějšího vídeňského okruhu S1 West ( čili západ) do Korneuburgu.

51 kilometrů dlouhý projekt, jehož výstavba začala v roce 2007 a stála 933 milionů eur (přes 24,4 miliardy Kč) je  v každém směru dvouproudý s odstavným pruhem. Maximální povolená rychlost zde je 130 kilometrů v hodině, v tunelech pak  jen  "stovka".

Projekt zahrnuje také čtyři tunely s nejmodernější bezpečnostní technikou, 14 přípojek, 76 mostů, 18 podjezdů a 81 kilometrů zvukových bariér. Dvě odpočívadla se teprve ještě staví. 

Zbývající  část do Drasenhofenu na rakousko-české hranici by měl být hotov do roku 2014. Bohužel, na české straně  stavba značně vázne !!! Problémy  dělají   různí hlupáci v barvách "Zelených", kteří neustále dokola vše komplikují a protahují. Stavba  se tak   kvůli těmto  poblblencům neustále  odkládá a tím pádem  také pěkně prodražuje.  Ještě nedávno pak  kvůli nim nebylo   ani jasné, kudy vy dálnice na české straně  měla  vést.

Pro někoho  jsou  totiž  důležitější žabičky, komáři a kdejaká  havět, než lidské  životy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bohužel, i toto je  daní  demokracie !!


 
 
Fotogalerie:   Winter trial 2010 na rakouském Nordringu miniobjektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose