www.car.cz
 

Ani sobotní závod GP2 na trati Yas Marina Super Nově s Josefem Králem nevyšel
     6.2.2010 22:02 - tisková zpráva


DRUHÝ ZÁVOD V ABU DHABI KRÁL BOHUŽEL NEDOKONČIL

Abu Dhabi, 6.2. 2010

Ani sobotní závod asijské série GP2 na trati Yas Marina v Abu Dhabi nevyšel britské stáji Super Nova podle očekávání. Josef Král zahájil závod velmi dobrým startem, bohužel hned v prvním kole se dostal do sevření mezi dva jiné vozy a poškozením jeho monopostu pro něho závod skončil. Týmový kolega Marcus Ericsson závod dokončil na dvanácté pozici.

Josefovi opět velice dobře vyšel start a posunul se na roštu o kus dopředu. Jenže právě první kolo bývá v nabité konkurenci prestižní formulové série nejnáročnější. "Krátce po startu jsem měl lehký kontakt s Filippim, čehož využil Perez a agresivním manévrem se mne pokusil zprava předjet. Do toho přiletěl zbytečně neopatrně zleva i Filippi, který musel dobře vidět co se před ním děje, téměř mi urazil kolo a závod tak pro mě předčasně skončil.

Mrzí mě to, přišel jsem tak jak o možnost bojovat o body tak i o cenná kola a tím zkušenosti. Následná analýza s teamem potvrdila, že v sevření, ve kterém jsem se ocitl, jsem nemohl nic dělat. Za tři týdny v Bahrainu věřím ve šťastnější průběh víkendu a mnohem lepší výsledek," konstatoval Král.

Po druhém podniku asijské série GP2 je český pilot na šestém místě v hodnocení jezdců s celkem osmi body. "Podobných kolizí se v téhle sérii stává spousta. Jde o velice kontaktní závodění a Josefa v dnešním závodě nepříjemná kolize stála celý závod. Vyhnout se střetu se v jeho situaci skutečně nedalo. Nezbývá, než doufat, že na konci února se v pokračování seriálu Josefovi podaří opět bodovat. Auto nyní podle jeho slov fungovalo výborně a v Bahrainu by tedy mohl dosavadní zkušenosti zúročit," doplnil manažer BRT Petr Najman.





Odkazy

www.brt.cz  
www.josefkral.com  
www.supernova-racing.com  
www.gp2series.com  



Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

PR


 
 
Fotogalerie:   Vyhlášení Zlatého volantu 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose