www.car.cz
 

Finále ME v rallycrossu 2010 uvidí opět severočeská Sosnová
     11.2.2010 23:08 - tisková zpráva


Finále evropského rallycrossu opět v Sosnové

Rallycrossová sezona Mistrovství Evropy 2010 začne sice až 2. května v portugalském Montalegre, ale už v těchto dnech pořadatelé společnosti Autodrom Promotion připravují finálový závod, který se uskuteční ve dnech 17. a 19. září 2010 v areálu Global Assistance Autodrom Česká Lípa.

Poslední závod tak, stejně jako již několikrát v minulých letech, uzavře evropský šampionát, v jehož kalendáři najdeme celkem deset podniků v Portugalsku, Francii, Velké Británii, Maďarsku, Švédsku, Finsku, Belgii, Německu, Polsku a ČR. Je tedy hodně pravděpodobné, že se právě na autodromu v Sosnové bude rozhodovat o titulech mistrů Evropy a diváci si přijdou na své.

Zatím sosnovský autodrom pokrývá sníh, ale jakmile roztaje, tak budou pokračovat práce na rekonstrukci nezpevněné části, která dostane nový šotolinový povrch. Právě tato část tratě patří k nejatraktivnějším z celého okruhu, a dělá rallycross jednou z nejzajímavějších motoristických disciplín. Kde jinde mohou totiž diváci vidět rychlé automobilu jak na asfaltu, tak šotolině.

Společnost Autodrom Promotion je odhodlána udělat pro finálový závod maximum, aby získala co možná nejvíce bodů v hodnocení pořadatelů. Dodejme, že prvních šest míst automaticky zaručuje zařazení do kalendáře Mistrovství Evropy pro rok 2011. Zájem dalších evropských zemí o pořádání vrcholného rallycrossového podniku každým rokem roste, a tak by jistě byla škoda o tuto příležitost přijít.

Všichni diváci, kteří v sobotu 18. a v neděli 19. září dorazí do areálu Global Assistance Autodrom Česká Lípa se mohou už dnes těšit na atraktivní souboje našich jezdců s celou evropskou špičkou.

www.rallycross-sosnova.cz 

 

PR 


 
 
Fotogalerie:   Ve stopě Valašské zimy 2010 objektivem Pavla Pustějovského podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose