www.car.cz
 

Na káry do Litomyšle přijelo na setkání hned několik mistrů Evropy
     14.2.2010 12:32 - Pavel Jelínek


V sobotu se na motokárové dráze v Litomyšli sešli závodníci  různých  automobilových i motocyklových disciplín  při druhém  ročníku akce, pořádané Václavem Janíkem a jeho partnery. Podobně jako hned  při premiérovém loňském ročníku akce byla i letos  účast velmi slušná a přijelo hned několik mistrů Evropy.

Jednak trucker David Vršecký, který se nyní chystá nejen na vlastní  sezónu, ale pravděpodobně také na překonání některého ze svých  světových  rekordů. Dále Vít Nosálek, autokrosový mistr Evropy a evropským  šampionem je také  pořádající  Václav Janík. Vrchař a zároveň okruhový jezdec Dan Michl zase získal hned tři  tituly a to jeden evropský a dva domácí, mladý vrchař Mirek Jakeš se z titulu radoval před rokem, ale letos se přesunul hlavně do rallye. Ze soutěžáků zase  přijel Pavel Valoušek, který pojede letos domácí  šampionát s továrním Fábií S 2000, či Silvestr Mikuláštík.

Na motokárách zápoilili také  motokrosaři, enduráci nebo i třeba devítinásobní domácí mistři a účastníci   MS v sajdkárkrosu bratři Rozehnalovi. Jednotlivé týmy pak byly doplněny novináři a sponzory, ale také motokáristou nebo v jednom  případě motokáristkou. Právě  Lucie Panáčková pak předváděla  své umění a zajížděla  neuvěřitelné časy, i když její tým skončil stejně předposlední. Celkovým vítězem se pak stali vrchaři.

Reportáž z akce nebude chybět ani v některém  z připravovaných pořadů  TV Motormix ( viz www.tvmotormix.cz)


 
 
Fotogalerie:   Setkání závodníků na kárách v Litomyšli 2010, foto Tonda a Pavel Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose