www.car.cz
 

Startovní pole NF očekává v Mostě posílení trojicí nováčků
     tisková zpráva


                                                           Jezdci Národní formule 1400 vyjedou do druhé poloviny mistrovství
 
Pro Národní formuli 1400 po tříměsíční pauze pokračuje mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích. Jezdci při třetím podniku šampionátu na mosteckém autodromu vyjedou do druhé poloviny mistrovského seriálu a ve startovním poli by se měla objevit trojice nováčků.
 
Debut ve formulových závodech se očekává od trojlístku motokáristů. Vedle dříve avizovaného startu Tomáše Ziedlera, jenž pojede s monopostem dosavadního účastníka šampionátu Václava Žemly, se v závodech objeví poněkud nečekaně také čtrnáctiletý Josef Král a pravděpodobně také další mladík Adam Kout. Podobně jako Ziedler oba čtrnáctiletí jezdci v uplynulých týdnech absolvovali několik testování, ale měli se coby jezdci týmu Křenek motorsport v šampionátu objevit až příští rok.
 
 „Kluci při testech dosahovali velice dobrých výsledků a tak jsme jim nabídli, že by na svůj první start s formulí nemuseli čekat tak dlouho,“ řekl manažer týmu Josef Křenek. „Podařilo se nám pro ně zajistit dva dobré vozy. S jedním z nich startoval předloni Švýcar Wani Finkbohner a loni Lumír Firla junior a náš tým jej nyní připravil pro mostecké závody. Druhý monopost zajišťovaný stájí Auto Schwarz byl letos chystán pro Lubomíra Poláška, který ovšem v Mostě nepojede a tak jsme volný automobil obsadili,“ uved dále Křenek.
 
V nadcházejícím mosteckém podniku může vedoucí jezdec průběžného pořadí mistrovství Jiří Mičánek junior udělat rozhodující krok k zisku letošního titulu šampióna, jenž mu loni unikl při souboji v posledním závodě.  Brněnský student po předchozích třech vítězstvích vyjede do pátého a šestého závodu zkrácené osmidílné série s náskokem osmadvaceti bodů, což znamená, že k udržení první příčky mu stačí ve všech zbývajících kláních skončit na jakékoli pozici stupňů vítězů. Další případný triumf pak jeho pozici leadera jen umocní.
 
Před svými největšími pronásledovateli Igorem Lešinským, Radkem Mifkou a Davidem Palmim má Mičánek výhodu také v tom, že v tříměsíční pauze v šampionátu zaviněné odvoláním závodů v Chorvatsku, se na rozdíl od svých soupeřů udržoval v tempu nejen testovacími jízdami, ale především účastí ve formulových závodech v Německu. „Je škoda odvolaných závodů, ale testování mi tolik nechybělo. Když dlouho nedržím závodní volant v ruce, bývám pak většinou rychlejší. Doufám, že se to splní i nyní a přijdou dobré výsledky,“ komentoval situaci Mifka. „Ta pauza byla moc dlouhá. Bylo to strašné a tak se pokračování mistráku nemůžu už dočkat. Jel jsem v přestávce jeden závod do vrchu, ale nevydržel mi motor. Kvůli tomu jsem také netestoval. Motor máme nový a s ním snad přijde i více štěstí, které jsem zatím postrádal,“ řekl Palmi a dodal: „Mám sice jedno vítězství, ale také dva nedokončené závody. Smůlu by si proto tentokrát mohli vybrat soupeři. Mě by to pomohlo a šampionát se tím víc zdramatizoval.“
 
Minimálně sedmnáctičlenné startovní pole bude sice postrádat dva jezdce z první desítky průběžného pořadí, ale poprvé se do něho letos zařadí zkušený Lubomír Plaček se svoji přestavěnou formulí Ford. Mistr z posledních tří sezón Tomáš Chabr zase vyjede s novým monopostem Tomis 99-03, který si sám vytvořil podobně jako předchozí dva modely, s nimiž získal tituly šampióna. „Při testech jsme u auta odstranili dětské nemoci a vůz se postupně zrychloval. Uvidíme, jak dopadne jeho první ostré nasazení,“ poznamenal Chabr.
 
tisk info - KLap

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose