www.car.cz
 

Walter de Silva o A5: „Nejkrásnější vůz, který jsem kdy navrhl“
     18.2.2010 13:09 - tisková zpráva


Německý Oscar za design pro Audi A5 Coupé

 

  • Designová ocenění Spolkové republiky Německo představena ve Frankfurtu
  • Walter de Silva: „Nejkrásnější vůz, který jsem kdy navrhl“
  • Od uvedení na trh prodáno více než 126 000 vozů, v ČR nejúspěšnější sportovní vůz

 

Společnost AUDI AG nedávno převzala od Spolkové rady pro design “Cenu Spolkové republiky Německo za design 2010“. Audi A5 Coupé se stalo vítězem nejvyšší německé oficiální ceny za design v kategorii „Design Award – Product Design Gold“.

 

„Cenu Spolkové republiky Německo za design 2010“ převzal Axel Strobek, člen představenstva AUDI AG. Sám Strobek pohlíží na Audi A5 jako na „čisté designové vyjádření sportovnosti a elegance, které zároveň nabízí velmi dynamický a pohodlný jízdní zážitek“. Jedním si je Walter de Silva, „otec“ tohoto vozu, jist: „Audi A5 Coupé je nejkrásnějším vozem, který jsem kdy navrhl.“

 

Letos je to po čtvrté, kdy modely Audi získaly toto nejprestižnější ze všech oficiálních německých cen za design: Audi A5 předcházelo Audi A4 Avant, Audi A3 a Audi A2.

 

„Já i celý Audi design tým jsme touto poctou nadšeni. Bezesporu to dokazuje výjimečnost designu značky Audi. Audi A5 Coupé se může pochlubit geny designové ikony a je skvělé, že stejně to vidí i porotci,“ říká Stefan Sielaff, šéf oddělení Audi design. „Audi A5 Coupé pokračuje v tradici  klasických dvoudveřových sportovních kupé: efektně a troufale to předvádí pomocí pokrokové designové řeči Audi,“ dodává Wolfgang Egger, vedoucí Audi Group Design.


Design Audi A5 oceňují také zákazníci. Od svého uvedení na trh v červnu 2007 do konce ledna 2010 se Audi A5 Coupé dostalo k více než 126 000 z nich na celém světě. V České republice jde dokonce o vůbec nejprodávanější sportovní vůz, pro nějž se loni rozhodlo na 153 milovníků krásného designu a dynamické jízdy.


Ocenění

Žádná jiná designová soutěž neočekává od svých účastníků tolik jako Cena Spolkové republiky Německo za design. Soutěžící společnost se smí zúčastnit pouze tehdy, pokud její produkt již vyhrál národní či mezinárodní cenu. Navíc, společnosti mohou být nominovány pouze ministry nebo senátory spolkových států či Spolkovým ministerstvem hospodářství a technologie.

 

Porota

Vítěze Design Award určuje porota složená ze zástupců průmyslu, akademické obce, designu a médií, které stanovuje Spolkové ministerstvo hospodářství a technologie.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Motoskijoring v zasněženém Šternberku objektivem Tondy a Pavla Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose