www.car.cz
 

Do Peugeot Eco Cupu se zapojilo přes 22 500 evropských soutěžících
     22.2.2010 14:14 - tisková zpráva


Peugeot Eco Cup: kandidáti připraveni

Peugeot Eco Cup, první evropská soutěž eko-jízdy, vzbudila značný zájem veřejnosti. Celkem se zapojilo přes 22 500 evropských soutěžících, kteří prostřednictvím internetových stránek odpovídali na soutěžní otázku: „Kdo je podle vás dobrým ekologickým řidičem?“

V každé z 18 participujících zemí vybrala nezávislá porota čtyři kandidáty, z nichž každý bude soutěžit v jedné ze čtyř kategorií, podle vybraného modelu vozu. Výběr eko-řidičů, kteří budou reprezentovat Českou republiku, proběhl, stejně jako v ostatních 17 zemích, dne 11. února 2010. Zvoleni byli následující kandidáti:

Kategorie 207: Tomáš Beroun (Třebíč)
Kategorie 308: Robert Poleščuk (Pelhřimov)
Kategorie 3008: Jiří Horčička (Děčín)
Kategorie 5008: Jiří Štěpánek (Ledeč nad Sázavou)

Každý kandidát si zvolil svého spolujezdce, který ho bude po celý Eco Cup provázet, a společně pak dne 19. února pod vedením zkušených školitelů ze společnosti CE Solution „ECO DRIVE“ absolvovali v Praze důležitou etapu přípravy – školení eko-jízdy. Soutěžící se tak mohli seznámit s modelem Peugeot odpovídajícím příslušné kategorii, v rámci které budou soutěžit.

Jako partnera tohoto prvního ročníku soutěže Eco Cup zvolila Značka společnost NAVTEQ, dodavatele numerických karet používaných v navigačních systémech Peugeot. Studie provedená společností NAVTEQ prokázala, že pravidelné používání navigačních systémů pomáhá řidiči snížit spotřebu a emise CO2 svého vozu. Navíc NAVTEQ vkládá do svých databází specifické údaje, které pomáhají dosahovat ekonomické jízdy.

Iniciativu Eco Cup značky Peugeot podporuje také společnost Nokia. Tato finská skupina rozvíjí své ekologické aktivity prostřednictvím nových služeb a informačních systémů. Jedním z nich je „Green Explorer“, služba umožňující uživateli objevovat svět s minimalizací dopadu cestování na životní prostředí. Všech 72 posádek bude vybaveno telefonem Nokia.

Start Eco Cupu byl stanoven na neděli 28. února 2010 od 9 hodin ze sídla společnosti Peugeot (75, avenue de la Grande Armée v Paříži). 72 posádek odstartuje na svoji 1000 km dlouhou eko-jízdu do Annecy. Tuto vzdálenost musí absolvovat v limitu 31 hodin (včetně času na odpočinek v délce 8 hodin 30 minut pro zajištění bezpečnosti cestujících).

Klíče od vozů – hlavních cen v soutěži - předá čtyřem nejlepším evropským eko-řidičům Jean-Marc Gales, generální ředitel značky Peugeot, dne 2. března 2010 dopoledne na stánku Značky na ženevském autosalonu.

 

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rally Sweden 2010 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose