www.car.cz
 

Josef Král opět na trati Sakhir International Circuit v Bahrainu
     26.2.2010 00:51 - tisková zpráva


KVALIFIKACE V BAHRAINU SE KRÁLOVI NEVYDAŘILA

Bahrain, 26.2.2010

Pilot Super Nova Racing Teamu Josef Král na trati Sakhir International Circuit v Bahrainu pokračuje v asijské sérii GP2. I když měl Josef šanci vyzkoušet si pro něho neznámou trať na simulátoru, na časech bylo znát, že zde má svou premiéru. Po ranním volném tréninku měl z auta celkem dobrý pocit i přesto že zajel až 19. čas. Po analýze dat a úpravách nastavení měl team stále optimistický výhled na zlepšení, ale odpolední kvalifikace rozhodně nevyšla podle představ ani teamu ani Josefa, který se nakonec kvalifikoval až dvaadvacátý.

„Po ranním volném tréninku jsme provedli několik změn abychom auto do kvalifikace zrychlili a podle dat jsme i přes slabý výsledek v tréninku byli optimističtí. Na první sadě gum se zdálo, že jsme se vydali správným směrem, ale bohužel na časech to znát nebylo. Doufali jsme, že na druhé sadě zrychlíme a snažili jsme se to narychlo ještě podpořit drobnými změnami během zastávky v boxech, ale bohužel se mi zrychlit nepodařilo. V některých zatáčkách tady opravdu hodně ztrácíme, takže na to se teď budeme soustředit. S tím, že není tento víkend už tolik co ztratit, připravujeme do závodu diametrální změnu v nastavení monopostu a nezbude nic jiného, než se po startu zezadu snažit o co nejrychlejší postup dopředu,“ dodal ještě pilot.

„Konkurence je obrovská, sešla se tu už vlastně kompletní špička z hlavní série GP2, i tak ale dnešek rozhodně neodpovídá ani těm nejpesimističtějším odhadům. Teamový kolega je ještě o 0,5 vteřiny za námi a tak se zdá, že velká část ztráty bude v autě. Vypadá to, že dnes bylo bohužel všechno špatně. I takové jsou někdy motoristické i obecně sportovní dny a jediné co můžeme, je analyzovat chyby a soustředit se na budoucnost,“ dodal manažer BRT Petr Najman.

První závod je v harmonogramu víkendu naplánován už na pátek od 13 hodin místního času (+2 hod) a půjde o dlouhou jízdu na jednu a čtvrt hodiny s povinným pit-stopem a výměnou gum. Druhý závod, který bývá označován jako sprint, pak odstartuje v sobotu, vypsán je na 45 minut a startuje ve 13 hodin a 10 minut, opět místního času.





Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com







Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Adam Kout a Jakub Klášterka ve Valencii při testu F Renault , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose