www.car.cz
 

Bahrain - druhý závod asijské série GP2: Josef Král si polepšil na 11. místo
     28.2.2010 12:53 - tisková zpráva


KRÁLOVA JEDENÁCTÁ POZICE V BAHRAINU ZNAMENÁ ÚSPĚCH

Bahrain, 27.2.2010

Josef Král ve druhém bahrainském závodě asijské série GP2 konečně prolomil smůlu a po startu z jedenadvacáté pozice dokončil sobotní sprintový závod jedenáctý. Vleklé potíže s nastavením monopostu, které fatálně ovlivnily výsledek kvalifikace i prvního závodu, se konečně podařilo odstranit. Vůz nyní fungoval mnohem lépe a pilot tak mohl postupovat startovním polem úspěšně kupředu. I tento podnik sice dokončil bez bodů, což se po startu z jedenadvacáté pozice dalo očekávat, ale jde o dobrý příslib pro závěrečný víkend série, který se na Sakhiru pojede za dva týdny.

Formule přes noc prodělala hned několik radikálních změn a ty se projevily mnohem lepší stabilitou vozu. "Měnili jsme dohromady snad šest různých věcí a konečně šlo o správný směr," řekl po závodě jezdec. "Start bohužel nebyl dobrý, protože jsem musel při nájezdu na rošt několikrát skoro zastavit kvůli vozům přede mnou a tak se mi přehřála spojka. Kvůli třem zdejším ostrým zatáčkám máme trochu delší jedničku a při rozjezdech to spojce moc nesvědčilo.

Pak jsem ale chytil rytmus a předjížděl kolegy. Někde uprostřed závodu jsem lehce zvolnil, abych pošetřil obutí a v konci jsem už zase jel na hraně. Včerejší nedotáčivost zcela zmizela a auto bylo mnohem stabilnější. V konci už bylo skoro přetáčivé, ale s tím se dá srovnat. Ještě bude nutné doladit několik detailů, ale rozhodně jde o dobrý základ pro příští podnik, který zde jedeme za dva týdny s Formulí jedna," řekl Král.

"Po včerejších a předvčerejších velmi špatných dnech, byl dnešek určitě pozitivní. Konečně se podařilo nastavení vozu upravit správným směrem a Josef tak mohl být konkurenceschopný. Posun o deset míst oproti postavení na roštu mluví za vše." doplnil ještě manažer BRT Petr Najman.

"Druhý závod každopádně vylepšil náladu všem v týmu. Časy tentokrát byly srovnatelné s jezdci vepředu, Josef se dral v poli nahoru a dokázal čelit tlaku pronásledovatelů. Po startu z jedenadvacátého místa je cílová jedenáctá pozice každopádně úspěchem," řekl Najman.

Král si v celkovém bodování asijské série GP2 drží deváté místo a poslední možnost k postupu vpřed bude mít ještě za dva týdny. Závěrečný podnik se na okruhu Sakhir International Circuit pojede ve dnech 11. až 13. března.




Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Ženevu 2009, foto Pavel Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose