www.car.cz
 

Velmi slušné deváté místo pro Béreše a ProRacing Int.
     tisková zpráva


Český tým nastoupil do legendární soutěže se dvěma vozy Hyundai Accent WRC pilotovanými Romanem Krestou a Jozefem Bérešem, které doplnil Riccardo Errani na Škodě Octavia WRC.


Největší ambice měl při svém třetím startu ve francouzských horách Roman Kresta, který do soutěže vstoupil impozantními šestými časy a jemuž po úvodní etapě rally patřila sedmá příčka průběžné klasifikace. Obrovská radost z tohoto výsledku však panovala pouze do deváté RZ, kdy musel Kresta odstoupit kvůli problémům s transmisemi.

Vzhledem k tomu, že pro technickou závadu už o tři rychlostní zkoušky dříve musel odstoupit také Ital Errani, zbylo týmu ProRacing Int. v pomyslném ohni monacké rally jediné želízko v podobě Accentu WRC Jozefa Béreše. Slovenský mladík se v závěru druhé a v průběhu třetí etapy musel vyrovnávat s potížemi způsobenými přehříváním motoru svého vozu, ale nakonec při svém premiérovém startu těžkou Rallye Monte Carlo dokončil.

„Třetí etapa byla pro posádku i celý tým psychicky velmi náročná,“ zkonstatoval po soutěži manažer týmu ProRacing Int. Marek Šilhánek. „Motor Bérešova vozu se přehříval, ale v průběhu rally jsme bohužel nebyli schopni problém odstranit. Jsme tedy opravdu rádi, že se Jožkovi podařilo dojet až do cíle. Pochvalu si zaslouží i za výkon který předvedl, zejména v sobotní a nedělní etapě.“

„Z Monte Carla jsme odjížděli se smíšenými pocity. Roman Kresta dosahoval v porovnání s kompletní světovou špičkou skvělých časů a znovu potvrdil svůj talent. O to víc nás pak mrzelo jeho odstoupení,“ pokračoval Marek Šilhánek. „Na druhou stranu jsme však nadšeni velkým úspěchem Jozefa Béreše, jehož deváté místo asi nikdo nečekal a je povzbuzením před dalšími soutěžemi,“ uzavřel manažer týmu ProRacing Int.



V prvním únorovém týdnu tým čeká další náročná zkouška. Tou bude druhý podnik letošního šestnáctidílného seriálu soutěží MS FIA, Švédská rally. Na její start se znovu postaví Béreš s Accentem WRC a také Errani s Octavií WRC. Oba vozy budou pro tuto soutěž vybaveny novými motory.

ProRacing Int. media servis

Jan Vaškovič

Tisková informace týmu ProRacing Int. , 27. 1. 2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose