www.car.cz
 

Startovní listina brněnského podniku FMX se rýsuje
     4.3.2010 21:56 - tisková zpráva


Startovní listina brněnského podniku FMX obsahuje kompletní domácí freestylovou elitu.

Čtyřdílný program

V sobotu 13. 3. si návštěvníci brněnského výstaviště, v jehož areálu zároveň bude probíhat mezinárodní výstava motocyklů Motosalon 2010, zvolí mezi odpoledním a večerním pořadem. FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2010 nabídne na hliněné trati dva více než dvouhodinové programy se začátky v 14.30 hod. resp. v 19.00 hod. Pořad vyšperkuje čerstvá novinka, představená nedávno v USA - Speed&Style Race neboli freestyle superkrosový rychlostní závod.

Podmol s Pilátem přímo z USA
Startovní listina brněnského podniku obsahuje kompletní domácí freestylovou elitu.

Nestor Petr KUCHAŘ se v minulých dnech vrátil z Číny, kde předváděl svoje umění se skupinou českých kaskadérů. Trojnásobný freestylový vicemistr světa Libor PODMOL naváže Brnem na svůj tréninkový pobyt v Kalifornii, odkud si nedávno odskočil do Berlína. Tam úvodní soutěží odstartovalo letošní freestylové mistrovství světa a Podmol potvrdil výbornou formu druhou příčkou za francouzským obhájcem titulu Bizouardem.

V USA provází Podmola Petr PILÁT, který se do historie freestylu zapsal coby nejmladší jezdec s vydařeným back flipem (salto vzad). „Oba určitě budou mít formu jako hrom,“ předpokládá o Podmolovi a Pilátovi freestylový mág Kuchař, který s brněnskými pořadateli intenzivně spolupracuje i při přípravách a organizaci akce.


Zajímavou podívanou slibuje i zahraniční konkurence. Hlavní hvězdou FREESTYLE MOTOCROSS RACE BRNO 2010 by měl být Alastair SAYER z africké Botswany, pořadatelé mají potvrzený start i Itala Jadera TONINELLA a známého Němce Lukase WEISE. Do Brna se těší také první slovenský freestylista Braňo NIKŠ. „Vel´mi si cenním možnosť absolvovať akúkol´vek show, ako napríklad teraz FMX Race v Brne. Těším sa, že si dobre zajazdím s kamošmi a aj na takmer domáce publikum. Predvediem triky double grab, hartattack a pokúsím sa aj o nejaké kombá,“ slibuje Bratislavan Nikš.

O show navíc se postará Emmanuel ANGIUS, italský jezdec tmavé pleti, který dokáže předvádět úžasné adrenalinové kousky kuriozně na odlišném trialovém motocyklu.

Pohled do scénáře
Freestylisté se v Brně představí ve čtyřech blocích. Prvním bude Best Run (nejlepší jízda), poté přijdou na řadu Best Trick (nejlepší skok), zmíněný Speed&Style Race (freestylový superkrosový závod) a Jam Train, což je společná skoková show. Samostatnou juniorskou exhibici předvede teprve desetiletý freestylový talent a Kuchařův svěřenec Matěj ČESÁK.

Pestrá podívaná
Diváci se v pavilonu V nebudou nudit snad ani vteřinu. Kromě adrenalinové podívané na létající muže a jejich motocykly, je čeká velkoplošná projekce veškerého dění, prohlídka paddocku i neformální autogramiáda přítomných freestylistů.

O trati
Oproti předcházejícím motokrosům a freestylovým exhibicím v hale Rondo se setkají jezdci na brněnském výstavišti s nepoměrně příznivějšími prostorovými podmínkami. Moderní Pavilon V disponuje plochou 127 x 106 metrů a maximální výškou 13 metrů. Freestylová scéna vznikne navezením zhruba 1.200 kubíků hlíny, přičemž celková délka tratě bude činit 480 metrů.

Předprodej vstupenek v plném proudu!
Vstupenky na brněnskou freestylovou lahůdku jsou už k mání v předprodejní síti Ticketstream jak v Česku, tak i na Slovensku, (www.ticketstream.cz/sk, e-mail info@ticketstream.cz/sk). Pouze v předprodeji lze pořídit hromadné zvýhodněné sedadlové vstupenky pro dospělé 6 + 1 zdarma. To stejné platí o hromadné vstupence na stání pro dospělé 7 + 1 zdarma. Po celou dobu výstavy MOTOSALON (od 10.3.2010) a především v den závodu, tedy v sobotu 13.3.2010, bude možno zakoupit vstupenky přímo u pokladen brněnského výstaviště.

Veškeré další informace o podniku najdou zájemci na www.fmxbrno.cz.

Motosalon 2010 – premiéra výstavy motocyklů ve velkém stylu
Informace viz. samostatná tisková informace na jiném místě

Forsage

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FMX v Berlíně 2010, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose