www.car.cz
 

Hprká novinka :Adam Lacko opět s MANem do šampionátu trucků 2010
     4.3.2010 22:12 - tisková zpráva


Adam Lacko se vrací do týmu Allgäuer a evropského šampionátu trucků

(04.03.2010) Adam Lacko se po tříleté přestávce vrací za volant závodního kamiónu. Český jezdec letos absolvuje kompletní evropský šampionát s tovární podporou automobilky MAN v barvách rakouského Truck Race Teamu Allgäuer.

Adam Lacko se evropském šampionátu trucků účastnil v letech 2003 až 2006. Nejlepšího výsledku dosáhl v sezoně 2004, kdy startoval s kamiónem MAN připravovaným týmem Egona Allgäuera. Adam v tomto roce vyhrál tři závody (Nogaro, Most, Barcelona) a v konečném hodnocení tehdejší třídy Race Truck obsadil 3. místo. V zimě český jezdec obdržel od rakouské stáje nabídku na obnovení úspěšné spolupráce, kterou přijal.

Adam Lacko bude v sezoně 2010 hájit barvy Truck Race Teamu Allgäuer společně s Rusem Alexanderem Lvovem a při závodě na německém Nürburgringu doplní jezdeckou sestavu ještě účastník 81 velkých cen formule 1 a dvojnásobný vítěz závodu 24 hodin Le Mans Hans Joachim Stuck z Německa.

Truck Race Team Allgäuer letos slaví deset let úspěšné spolupráce s automobilkou MAN, kterou zdobí zisk titulu mistra Evropy z roku 2002 a tři tituly evropského vicemistra.

K vrcholům sezony budou tradičně patřit závody na Nürburgringu a v Mostě. Pokud budou včas dokončeny stavební práce na novém okruhu v ruském Smolensku, absolvuje Truck Race Team Allgäuer kromě osmi podniků ME trucků také volný závod v Rusku, který je plánován na 8. srpna.

Adam Lacko: „I když jsem v v minulých letech s trucky nestartoval, samozřejmě jsme sledoval dění v šampionátu. Proto vím, do čeho jdu. Konkurence je o něco silnější, protože došlo ke spojení obou dřívějších kategorií Super Race Truck a Race Truck. K tomu ovšem došlo ještě před mým odchodem ze šampionátu a určitě se toho nebojím. Uvidíme, jak vše dopadne, ale společně s Truck Race Teamem Allgäuer jsme v roce 2004 vybojovali dobré výsledky včetně třetího místa v konečném hodnocení evropského poháru. Samozřejmě doufám, že se nám letos povede tento výsledek zopakovat nebo ještě vylepšit.“

„Pokud jde o jednotlivé závody, nejvíc jsem se těšil do Barcelony, jenže ta bohužel vypadla z kalendáře. Samozřejmě se těším na domácí závod v Mostě a také na Nürburgring proslulý jedinečnou atmosférou, která tam po celý víkend panuje.“

Truck Race Team Allgäuer absolvuje na počátku příštího týdne třídenní testování ve francouzském Nogaru. Na stejný okruh se vrátí ve dnech 12. až 15. dubna, kdy zde budou testovat všichni jezdci s kamióny MAN. Sezona mistrovství Evropy v závodech kamiónů na okruzích startuje ve dnech 22. až 23. května v italském Misanu.

Kalendář Mistrovství Evropy trucků 2010:


22-23/05 Misano Itálie
05-06/06 Albacete Španělsko
19-20/06 Nogaro Francie
23-25/07 Nürburgring Německo
28-29/08 Most Česká republika
11-12/09 Zolder Belgie
18-19/09 Le Mans Francie
02-03/10 Jarama Španělsko

 

oficiální stránky týmu : http://www.adam-lacko.cz 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko se vrací do šampionátu trucků 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose