www.car.cz
 

EXPO: shakedown bude u Halenkovic, vstupné je 50 korun
     5.3.2010 13:25 - tisková zpráva


Pořadatelé umístili shakedown na známý úsek u Halenkovic
 

Pouhý týden zbývá do začátku premiéry EXPO CZECH RALLY v České republice, který se uskuteční ve dnech 13. – 14. března 2010 v Otrokovicích na Zlínsku. Tento specializovaný veletrh a výstava spojená s přehlídkou soutěžní techniky, týmového zázemí jednotlivých stájí i prezentací firem a jejich produktů spojených s rallysportem proběhne v prostorách areálu firmy Barum Continental v Otrokovicích. Výstavní plocha bude umístěna na ploše servisní zóny z loňského ročníku barumky.

Soutěžní týmy mají v sobotu 13. března možnost vyzkoušet si závodní vůz na uzavřené trati rychlostní zkoušky neboli shakedownu. Pořadatelé připravili osvědčený asfaltový úsek mezi Napajedly a Halenkovicemi. Testovací rychlostní zkouška měří 3,5 km a proběhne v časovém rozpětí od 10 do 15 hodin.Trať shakedownu částečně využívá úsek, který se rovněž jel při známé Barum Czech Rally Zlín, naposledy v devadesátých letech. Start testovací RZ bude na konci města Napajedla, za průmyslovým areálem.

Trať poté stoupá do kopce atraktivními serpentinami k obci Halenkovice. V tomto úseku se nacházejí dvě doporučená divácká místa A a B, která jsou dosažitelná po místních komunikacích ze Spytihněvi, v případě druhého diváckého místa rovněž od Halenkovic,“ uvedl Jakub Hofbauer, člen organizačního štábu EXPO CZECH RALLY a doplnil: Těsně před vrcholem stoupání a začátkem obce trať ostře uhýbá doprava na zemědělskou komunikaci, zde se nachází poslední doporučené divácké místo C, přístupné rovněž od Halenkovic. Závěrečná část tratě má rychlejší charakter, na tomto úseku budou umístěny dva zpomalovací retardéry.“

 

Cíl testovací RZ EXPO se nachází nedaleko křižovatky se silnicí spojující obce Halenkovice a Žlutavy. Bezpečnostní opatření na trati testovací zkoušky budou stejná jako na rychlostní zkoušce při rally. Zároveň vyzýváme všechny diváky, aby dodržovali pravidla bezpečného sledování průjezdu soutěžních vozidel. Pokyny, jak se mají chovat, naleznou v oficiálním programu soutěže, který bude distribuován zdarma na čerpací stanice, do vybraných prodejních míst a také na internetu,“ řekl Ing. Jan Regner, hlavní činovník pro bezpečnost.

Testovací zkoušky se mohou zúčastnit pouze soutěžící, jejichž přihláška byla přijata pořadatelem. Pět dní před uzávěrkou přihlášek bylo evidováno kolem čtyřicítky týmů a vystavovatelů. Uzávěrka přihlášek je stanovena na pondělí 8. března. Vstup na shakedown bude zpoplatněn 50 korunami, vstupenka bude zároveň platit i do výstavního areálu na celodenní program. Děti do 15 let v doprovodu rodičů mají vstup na EXPO CZECH RALLY zdarma.

 

 
Ve Zlíně 4. března 2010                                                          Roman ORDELT
                                                                                                    tiskový mluvčí

                                                                                               EXPO CZECH RALLY

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rally Sweden 2010 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose